Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, () - İSTANBUL'dan motosikletleriyle tura çıkan ve Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'nde kaybolduktan 3 gün sonra cesetleri bulunan 51 yaşındaki Abdullah Türk ve 33 yaşındaki Engin Öksüz'ün cesetlerine Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Türk'ün başından ve göğsünden, Öksüz'ün ise ensesinden bir kurşunla vurularak öldürüldüğü anlaşıldı. Türk ve Öksüz'ün başlarında ezilme olmadığı da belirlendi.
Motosikletleriyle Ege ve Güneydoğu turuna çıkan Abdullah Türk ve Engin Öksüz'le Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'ne ulaşmalarından bir süre sonra iletişimleri kopan yakınları, 21 Temmuz'da kayıp başvurusu yaptı. Dün, Halfeti'ye bağlı Çeken Mahallesi'nde terk edilmiş bir evden kötü koku geldiğinin ihbar edilmesi üzerine polis, yaptığı araştırmada Abdullah Türk ve Engin Öksüz'ün cesetlerine ulaştı.
Cesetleri Adana Adli Tıp Kurumu'na götürülen 2 arkadaşa burada otopsi yapıldı. İlk belirlemeye göre Engin Öksüz'ün ensesinden tek kurşunla, Abdullah Türk'ün ise göğsünden ve başından giren 2 kurşunla öldürüldüğü belirlendi. Ayrıca cesetlerin başlarında ezilme oluşmadığı, Abdullah Türk'ün kafasında kırık olduğu ancak bunun ateşli silah yaralanmasına bağlı olduğu vurgulandı. Cesetlerde sıcaklara bağlı bozulmalar da oluştuğu kaydedildi.

FOTOĞRAFLI