Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), ()- ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde dün akşam yapılan yasa dışı gösteride bir araca atılan molotof kokteyli ile yanarak ağır yaralanan polis memuru 33 yaşındaki Zeynep Özçelik, ambuluns uçak ile Gülhane Askeri Tıp Akademesi (GATA) Hastanesi'ne kaldırıldı. Kadın polis ile aynı araçta bulunan ve yaralanan 2  polisin ise durumlarının iyi olduğu ve tedaviden sonra taburcu edildikleri belirtildi.
Silopi İlçesin'de dün akşam saatlerinde 3'üncü Cadde'de yol kesip kimlik kontrolü yapan yaklaşık 30 kadar PKK yandaşının durdurmak istediği ancak, durmayan araca molotof kokteyli atılması sonucu 1'i bekçi 2 kişi ile birlikte yanarak ağır yaralanan polis memuru Zeynep Özçelik, tedavi gördüğü Diyarbakır'dan dün ambulans uçak ile GATA'ya sevk edildi. Silopi'den ambulans helikopter ile Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldükten sonra vücudundaki ağır yanıklar nedeniyle GATA'ya sevk edilen kadın polis memuru Özçelik'in başı ve vücudunun değişik yerlerinden yanarak ağır yaralandığı belirtildi. 
Silopi İlçesi'nde 2'si güvenlik görevlisi 3 kişinin yaralanmasına yol açan olay ile ilgili soruşturma sürerken, dün kadın polis ile birlikte ayna araçta olan ve hafif yaralanan 1'i bekçi 2 kişinin tedavilerinin ardından taburcu edildikleri belirtildi.

MSY(GG/İD)