TUNCELİ'de dün gece gösteri yapan gruplar, bir uzman çavuşun evine attığı molotof kokteylleri, yangına yolaçtı. Göstericileri dağıtıp yangına TOMA ile müdahale eden polis uzman çavuş, eşi ve 8 aylık çocuklarını yanmaktan son anda kurtardı.
İstanbul Okmeydanı'nda çıkan olaylarda Uğur Kurt ve Ayhan Yılmaz'ın ölümünü dün gece protesto eden yüzleri kapalı yaklaşık 20 kişilik grup, Cumhuriyet Mahallesi'nde Sivas Şehitler Caddesi'ni barikat kurarak giriş ve çıkışa kapattı. Mahallede bulunan polis lojmanlarını koruyan polis noktalarına taşlarla saldıran gruba polis TOMA ile basınçlı su ve gaz bombasıyla müdahale etti. Göstericilerin daha sonra Mobese kamerası bulunan direğine zarar vermesi üzerine, polis bu kez plastik mermi kullanıp müdahalede bulundu. Ara sokaklara kaçan göstericiler polis araçlarına taş ve molotof kokteylleriyle saldırıya devam etti.
Olayların yatışması üzerine gece yarısı ara sokaklardan çıkıp Sivas Şehitleri Caddesi üzerinde toplanan göstericiler bu kez, cadde üzerindeki bir binanın birinci katında oturan kentte görevli bir uzman çavuşun evinin penceresinden içeriye molotof kokteylli attı. Evdeki eşyaların yanmaya başlaması ile birlikte çevik kuvvet ekipleri ve TOMA'larla göstericilere müdahale eden polis, yanan eve ulaşıp yangını TOMA'dan su sıkarak odadaki alevleri söndürmeyi başardı.
Evinde yangın çıkan uzman çavuş, eşi ve 8 aylık çocuklarıyla birlikte polis tarafından evden çıkarıldı. Uzman çavuş ile yakınları çevik kuvvet ekiplerinin koruması altında mahalleden çıkarılarak güvenli bir yere götürüldü. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili başlattığı soruşturmaya sürdürüyor.

(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)