ANKARA'nın Gölbaşı İlçesi'ne hayat veren Mogan Gölü'nün suyunu tahliye eden köprü yanındaki kamışlık alanda başlayan yangın, ahşap yürüme yolundan karşıya sığçrayıp otları yaktı. Kamışlık alandaki canlıların telef olmasına neden yangın sırasında madde bağımlısı bir kişinin sinir krizi geçirdiği görüldü. Yangını 2 ilkokul öğrencisinin çıkardığı öne sürüldü.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Mogan Gölü kıyı yürüme yolunun 300 metrelik ahşap yürüme yolu, çıkan yangında yandı. Kamışlık alanda başlayan yangın, yürüme yoluna sıçradı, ardından Okul Sokak yanındaki boş arazideki otların yanmasına neden oldu. Çevredekiler, geç geldiğini öne sürdükleri itfaiyeye tepki gösterdi. Ahşap yürüme yoluna yakın olan kamışlık alanların yanmasıyla birlikte alev alan tahtalar da kül oldu. Yangında, 300 metre uzunluğundaki ahşap yürüme yolu kullanılamaz hale geldi.
Görgü tanıkları, yangın sırasında 2 ilkokul öğrencisinin güvenlik görevlilerince kovalandığını, çocukları bu sırada çantalarını bırakıp kaçtıklarını anlattı. Yangın yeri yanında kriz geçiren bir madde bağımlısı için ambulans çağrılıp, hastaneye kaldırıldı.
Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği Başkanı ve MHP Belediye Meclis üye adayı İsa Ömercan, İtfaiyeye, güvenliğe ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'na tepki gösterdi. Ömercan, "Bbu kamışların ahşap yürüme yolu bitişiğinde olmaması, kontrollü  kesilmesi gerekiyordu. Buranın güvenliğinin artırılması gerekiyor.İtfaiye ekiplerinin böyle yangınlar karşısında eğitimden geçmesinin ihtiyaç olduğu karşımıza çıkmış durumda. Göl içerisinde bir itfaiye teknesi olması gerekiyor. Göl içerisinden hazır suyu pompalayarak müdahale edebilecek koruma ekibine acil ihtiyaç vardır. Basit bir önlem olarak bu kamışların yürüme yolu bitişiğinden kesilmesi gerekiyordu. Tehlike geçmiş değil, diğer taraflar kurtarılabilir" dedi.

BT(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)