İZMİR'de modifiye otomobil tutkunları, yeni internet yasasını protesto etmek amacıyla eylem yaptı. Araçlarının motorlarını çalıştıran ve alkışlarla protestoda bulunan grup, 10 dakika yolu trafiğe kapattıktan sonra dağıldı. Karşıyaka Tuning adlı grubun öncülüğünde modifiye otomobil tutkunu yaklaşık 500 kişi, saat 22.00 sıralarında, Çiğli İlçesi Ata Organize Sanayi Bölgesi'nde bir araya geldi. Yeni internet yasasını protesto etmek için toplanan gruba, Göztepe ve Bucalı modifiye severler de destek verdi. Yolun bir bölümünü trafiğe kapatan grup adına açıklama yapan Karşıyaka Tuning Başkanı Kenan Çelik, "Türkiye'deki modifiye severlerle tek yürek, tek bilek olup internet yasaklarına tepkimizi göstermek amacıyla toplandık. Bizim hakkımızı, yaşam standartlarımızı kimsenin engellemeye hakkı yok. Bunun önüne geçmeye çalışıyoruz. İzmir'de bulunan Karşıyakalı, Göztepeli ve Bucalı modifiye araç severler ile protesto ediyoruz. Sonuna kadar bu düzenlemeye tepkimizi göstereceğiz" dedi.
Kendileri için ayrıca rahat hareket edebilecekleri özel bir alan isteyen Çelik sözlerini şöyle tamamladı: "Avrupa ülkelerinde modifiye ve araba sporlarına karşı herkesin bir desteği var. Bizim ülkede hiç kimse destek olmuyor. Vizeden geçtiğimiz filmlere bile ceza yazılıyor. Biz bunlara karşıyız. Buradan sesimizi duyuramazsak, eylemlerimiz artarak devam edecek. Bizler serseri değiliz ve bize sahip çıkılmasını istiyoruz. Yeri geldiğinde oy isteyen devlet büyüklerimiz, bize sahip çıksın."
Modifiye tutkunu olan araç sahiplerinden Hakan Okkay ise, "Her köşede ceza yemekten bıktık. Pistimiz yok, toplanma yerimiz yok. Devlet her konuda açılım yapıyor. Artık modifiye açılımı mı derler, başka bir şey mi derler destek istiyoruz" diye konuştu.
Açıklamanın ardından Organize Sanayi Bölgesi 8780/9 sokak üzerini 10 dakika trafiğe kapatan grup, araçlarının motorlarını çalıştırıp alkışlarla eylemlerini sonlandırdı. Ardından eylemci topluluk, sessizce dağıldı.