Fatih KARAÇALI/ ADANA, ()-ADANA'da 39 yaşındaki Remzi Karabulut, kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) elemanı ve Ak Parti ilçe yöneticisi olarak tanıtarak, iş vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.
Adana polis, Emniyet Müdürlüğü'nün elektronik posta adresine bir vatandaşın gönderdiği, "Kendisini Ak Parti Sarıçam İlçe yönetiminde görevli olarak tanıtan Remzi Karabulut, işe yerleştirme vaadinde bulunarak benden 2 bin 500 TL para aldı. Ancak işe de giremedim, paramı da geri alamadım" şikayeti üzerine harekete geçti. İddialarla ilgili araştırma başlatan polis, Remzi Karabulut'u merkez Yüreğir İlçesi'nde gözaltına aldı.
DOLANDIRILAN ŞİKAYETÇİ OLDU
Devlet Demiryollarında işçi olarak çalışan Remzi Karabulut'un, cep telefonunu incelemeye alan polis, kayıtlı numaraları tek tek aradı. Kayıtlı ilk 8 telefon numarasından ulaşılan kişilerin Karabulut'un iş vaadiyle dolandırdığı kişiler olduğu anlaşıldı. Aranan kişilerden emekli infaz koruma memuru H.C., dolandırıldığını öğrenince Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek Karabulut'tan şikayetçi oldu. H.C., "Yeğenlerimi işe aldırmasını istedim. Zabıta memurluğunu önerdi, ben de 4 yeğenim için toplam 55 bin TL verdim. Seçimden hemen sonra işe başlatacağını söylemişti" diye ifade verdi.
Kendisini MİT elemanı ve Ak Parti İlçe yöneticisi olarak tanıttığı ileri sürülen Remzi Karabulut'un, Devlet Demiryolları ile Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı park ve bahçeler, imar, temizlik işleri, zabıta, Altın Koza A.Ş. ve ASKİ'de personel alımı yapılacağını söyleyerek vatandaşları dolandırdığı belirlendi.
Karabulut'un iş vaadiyle dolandırdığı kişilerden ayrıca, başvurular için 6 fotoğraf, nüfus cüzdan sureti ile noter onaylı vekaletname de istediği anlaşıldı. Karabulut'un yerel seçimler öncesi bu şekilde yaklaşık 50 kişiyi dolandırdığı belirlendi.
Remzi Karabulut'un sorgusu sürüyor. Polis, bu kişinin iş vaadiyle dolandırdığı kişiler var ise Emniyet Müdürlüğü'ne başvurmalarını istedi.

FK(OA/AAA)(FOTOĞRAFLI)