Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - ANTALYA'da Akdeniz Dayanışma Platformu (ADAP) üyeleri, Mısır'da 529 kişiye idam cezası verilmesini protesto etti.
ADAP üyeleri Muratpaşa Camii'nde kıldıkları Cuma namazının ardından, geçen hafta Rus askerleri tarafından öldürüldüğü belirtilen Çeçen Komutan Dukko Ömerov'un gıyabi cenaze namazını kıldı. Camiden ayrılan ADAP üyeleri, daha sonra Kazım Özalp Caddesi'ndeki bir otelin önünde toplandı. Burada pankart açan ADAP üyeleri, Mısır'da darbe karşıtı 529 kişiye idam cezası verilmesini protesto etti. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Yıldırım, Mısır'da 529 kişi hakkında verilen idam kararının, bağımsız bir yargının aldığı karar olmadığını söyledi.
Mısır darbesini tanımadıklarını belirten Yıldırım, mahkemenin verdiği kararı gülünç olarak nitelendirdi. Mahkeme kararını da tanımadıklarını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:
"Mısır halkını ve İhvanı Müslimini haklı davasında sonuna kadar destekliyor, halen sözde mahkemelerde tiyatrovari yargılamalara uğratılan Mursi'yi gerçek Cumhurbaşkanı olarak tanıyoruz. Mursi'yi ve Mısır'ın onurlu halkını Antalya'dan selamlıyoruz. Ve son sözümüz; Onlar yakında nasıl bir inkılap ile devrileceklerini görecektir."
Basın açıklaması sırasında protesto gösterisine katılanlar Rabia işareti yaparak, 'Zalimler için yaşasın Cehennem' sloganı attı.

TY(HA/BT) (FOTOĞRAFLI)