GİRESUN'un Şebinkarahisar İlçesi'nde akrabalar arasında miras tartışması yüzünden çıkan kavgada 58 yaşındaki Zeki Koç, 4 kişiyi tabancayla vurarak yaraladı. Yaralılar, köye yakın olduğu için Sivas'ın Suşehri İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
Olay bugün öğlen saatlerinde Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi'ne bağlı Güvercinlik Köyü'nde meydana geldi. İstanbul'da taksicilik yapan ve tatilini geçirmek üzere 1 ay önce köyüne gelen Zeki Koç, köydeki camide cuma namazı kıldıktan sonra, ölen babası Şerif Koç'tan miras kalan bir bahçe konusunda yakınlarıyla tartışma yaşadı. Tartışmanın büyümesi üzerine öfkelenen Zeki Koç, belindeki tabancayı çekerek, kardeşi 55 yaşındaki  Kiraz Koç, eniştesi 56 yaşındaki Şükrü Koç, yeğeni 22 yaşındaki Ebru Koç'a ateş etti. Açılan ateş sonucu Ebru Koç göğsünden, Şükrü ve Kiraz Koç ise bacaklarından yaralandı. Bu sırada seken kurşunlardan biri de köyde yaşayan 21 yaşındaki Tuğba Bayram'ın bacağına isabet ederek yaraladı. Yaralılar, köyden özel araçlarla yakın olan Sivas'ın Suşehri İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Ebru Koç, Kiraz Koç ve Tuğba Bayram, Sivas kent merkezindeki hastanelere sevk edildi.
Olayın ardından kaçan Zeki Koç'un yakalanması için jandarma ekipleri operasyon başlattı. Zeki Koç'un köy muhtarı Metin Bayram'ı telefonla aradığı ve kısa süre sonra güvenlik güçlerine teslim olacağını söylediği öğrenildi.

FOTOĞRAFLI