TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde 10 gün önce tek katlı evde çıkan yangında bir itfaiyeci tarafından yaralı olarak kurtarılıp hastanede tedaviye alınan 3 yaşındaki Yusuf Savsın, yoğun bakım ünitesindeki yaşam savaşını kaybetti. Savsın’ın karbonmonoksit zehirlenmesine bağlı organlarının fonksiyonunu kaybetmesi sonucu yaşamını yitirdiği açıklandı.
Hıdırağa Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi üzerinde bulunan tek katlı evde 10 gün önce yangın çıktı. Eşinden 2 yıl önce ayrılan Nesrin Kalay’ın oğlu Yusuf Savsın, yangın sırasında alevlerin arasından itfaiye eri Fatih Bakkaloğlu tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Özel bir hastanede 10 gündür çocuk yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren minik Yusuf, bugün saat 14.30 sıralarında hayatını kaybetti.
ORGANLARI FONKSİYONUNU KAYBETTİ
Uzman Dr. Meriç Kumbul, çocuğun karbonmonoksit zehirlenmesine bağlı olarak 10 gündür komada olduğunu hatırlatarak, “Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Yusuf’u maalesef kaybettik. Karbonmonoksit zehirlenmesine bağlı çoklu organ fonksiyonunu kaybetmesi sonucu yaşamını yitirdi” dedi.
ANNESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Yangından yaralı olarak kurtarıldıktan sonra hastanede tedavi altına alınan oğlu Yusuf’un yanından bir an olsun ayrılmayan anne Nesrin Kalay ise acı haberi alınca sinir krizi geçirdi. Hastanedeki hemşire ve doktorların teselli etmeye çalıştığı anne Kalay, baygınlık geçirince acil servise kaldırıldı.
YANGIN TV KABLOSUNDAN ÇIKTI
Çorlu Belediye Başkanlığı’na bağlı İtfaiye ekiplerince yangının çıktığı evde yapılan incelemede ise alevlerin elektrik prizine takılı televizyon kablosunun çekyat altında ezilmesine bağlı olarak şase yapması sonucu meydana geldiği tespit edilmişti. .