ANKARA'nın Kazan İlçesi'ndeki Fatih İlkokulu'nda Sivil Savunma Haftası nedeniyle Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından gerçekleştirilen yangın tatbikatı gerçeği aratmadı. 3 yaşındaki Soner, seneryo gereği kurtarılanlar arasında olan öğretmen babasını da görünce ağlamaya başladı.
Senaryo gereği itfaiye ekipleri yangın merdiveni yardımıyla okulun üçüncü katında mahsur kalan 3 öğrenci ve bir öğretmeni kurtarmak istedi. Kurtarılanlar arasında aynı okulda öğretmen olan babasının da olduğunu gören 3 yaşındaki Soner Tek ağlamaya başladı. Senaryoyu gerçek sanan Tek, babasının mahsur kalmasına dayanamayıp, göz yaşı döktü. Merdivenden iner inmez babasına koşan Soner Tek, uzun süre sarılarak ağladı. Öğretmenler ve itfaiye amcalarının ikna çabalarına rağmen bunun bir tatbikat olduğuna inanmayan Soner Tek, babasının bir daha yangında mahsur kalmamasını istedi.
Aynı okulda öğretmenlik yapan Anne Hilal ve Babası Tamer Tek'in tek çocukları olan Soner, büyüyünce insanları kurtarmak için polis olmak istediğini söyledi. Sivil Savunma Haftası tatbikatı uygulamalı olarak gösterilen alevlere müdahale heyecanlı dakikalara sahne oldu.

HP(AY/SS) (FOTOĞRAFLI)