Akif ÖZDEMİR/ADANA, () - ADANA'da evinin önünde oynarken kaçırılıp öldürülen 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in cinayet şüphelisi 25 yaşındaki Süleyman Akdeniz'in idam edilmesi için yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Gizem'in amcası Hüseyin Akdeniz'in araya girmesiyle grup, taziye evine kadar yürüdü. 
17 Nisan'da ortadan kaybolan ve 36 saat sonra cesedi bulunan Gizem Akdeniz'in evinin bulunduğu Tellidere Mahallesi'ndeki Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, önce Gizem'in taziye evine, ardından Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürümek istedi. Polis, güvenlik nedeniyle yürüyüşe izin vermedi. Ancak polisin kararına rağmen yaklaşık 5 metre kadar yürüyen grup durduruldu. Minik Gizem'in amcası Hüseyin Akdeniz, polis amirleriyle konuşarak taziye evinin olduğu sokağa kadar yürüyüş iznini aldı. Bunun üzerine grup yürüyüşe geçerek, taziye evinin bulunduğu sokağın yakınındaki bir parkta toplandı.
Ellerinde 'Gizem'e uzanan eller kırılsın', 'Çocuklar uyurken susulur, ölürken değil' yazılı pankartlar taşıyan ve 'Süleyman Akdeniz idam edilsin' sloganları atan gruba çevredeki binalarda yaşayanlar da destek verdi. Gizem'in yakınlarının da katıldığı yürüyüşte, Süleyman Akdeniz'e ait olduğu belirtilen fotoğraflar da yakıldı. Grup, bir süre park içerisinde sloganlar attıktan sonra otobüslerle minik Gizem'in mezarını ziyaret için, Kabasakal Mezarlığı'na gitti.

AÖ(BY/SS) (FOTOĞRAFLI)