DÜZCE'de düzenlenen Otomobil Güzellik Yarışması'nda seyircilerin arasına dalan otomobilin çarpması sonucu yaralanan 1 yaşındaki Belinay Aslanhan yaşam mücadelesi veriyor. Kızının gözünü açmasını bekleyen Mücahit Aslanhan organizasyonda yeterli önlem alınmamasına tepki gösterdi.
Düzce Belediyesi ve Düzce Garaj Motor Sporları Kulübü'nce dün Anıtpark'ta düzenlenen Otomobil Güzellik Yarışması'nda güvenlik şeridi çekilmeyen alanda ilerleyen otomobilin seyircilerin arasına dalması sonucu 4 kişi yaralandı. Beyin kanaması geçiren Belinay Aslanhan, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Belinay Aslanhan'ın yoğun bakım ünitesinde tutulurken, ailesi ise hastanenin önünde minik kızın gözlerini açmasını bekliyor.
BABA: HIZ YARIŞMASI GİBİYDİ
Baba Mücahit Aslanhan, yarışma alanında hiçbir güvenlik önlemi bulunmadığını öne sürerek şunları söyledi:
"Bu resmen cinayete teşebbüs değil de nedir? Hiçbir güvenlik önlemi yoktu. Hem tedbir alınmalı, hem de görevliler bulunmalıydı. Biz şikayetçiyiz. Gerekli adli mercilere de başvuruda bulunduk. Normalde modifiye yarışması değil de hız yarışması gibiydi. Lastik çektirmeler, motorların seslerini gösteriyorlardı. Bu bizim değil başkalarının da başına gelebilirdi. Burada yarışmanın amacı müzik tesisatı, araçların dış görünüşüydü, ancak amacının dışına çıkıldı. Organizasyonu düzenleyenlerden şikayetçi olduk."