ADANA'da yolcu minibüsü önce bir otomobile, ardından da kaldırımda yürüyen yayalara çarptı. Otomobilde bulunan 2 kişi ile kaldırımda yürüyen 1 kişinin yaralandığı kazadan sonra, minibüsün çarpması sonucu sulama kanalına düştüğü belirlenen 29 yaşındaki Yusuf Algan'ın cesedi bulundu.
Kaza, saat 07.00 sıralarında Alparslan Türkeş Bulvarı ile Mavi Bulvarı'nın kesiştiği kavşakta meydana geldi. Yasin Aladağ yönetimindeki 01 M 659 plakalı şehir içi yolcu taşımacığı yapan minibüs, iddiaya göre aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu Güven Gürkan yönetimindeki 33 NUY 659 plakalı otomobile çarptı. Çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan minibüs, kaldırıma çıkarak yayalara çarptı, ardından sulama kanalının korkuluklarını yıktı. Korkuluklara takılan minibüs sulama kanalına düşmekten son anda kurtulurken, otomobilde bulunan 2 kişi ile 1 yaya yaralandı. Adları açıklanmayan yaralılar ambulanslarla Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
AYAKKABI TEKİ POLİSİ CESEDE GÖTÜRDÜ
Kaza sonrası araştırma yapan polis ekipleri, olay yerinde bir ayakkabı teki fark etti. Çevredeki vatandaşların ifadelerine başvuran polis ekipleri, minibüsün çarptığı bir kişinin kanala düşmüş olabileceği bilgisi üzerine Su Altı Grup Amirliği'ne bağlı dalgıç polisler ve Büyükşehir Belediyesi Can-Kur ekiplerinden yardım istedi. Can-Kur ekipleri bulvar üzerinden sulama kanalını tararken 2 dalgıç polis de kanala girerek arama yaptı. Kaza yerine yaklaşık 1.5 kilometre uzakta sulama kanalı içerisinde özel güvenlik görevlisi Yusuf Algan'ın cesedine ulaşan dalgıçlar, Can-Kur ekipleri ile birlikte cesedi güçlükle sulama kanalından çıkardı. Başında derin bir yara olan Algan'ın her iki ayağının da dizlerinden kırıldığı belirlendi. Minibüsün çarptığı anlaşılan Yusuf Algan'ın cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Minibüs şoförü Yasin Aladağ gözaltına alınarak soruşturma başlatıldı.

SÜ(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)