Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ(Bursa), () - BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde Sevgi Şen, oğlunun tedavisi için bankadan kredi aldığı 5 bin 650 lirayı bindiği minibüste düşürdü. Parayı bulan minibüs şoförü emekli polis memuru Abdurrahim Akdaş, poşet içindeki evraklardan Sevgi Şen’e ulaşarak parayı teslim etti. Şizofreni hastası oğlunun tedavisi için bankadan kredi olarak çektiği parayı bularak teslim eden Akdaş’a teşekkür eden Sevgi Şen, "İnsanlık ölmemiş" dedi.
Orhangazi 127 Nolu Minibüs ve Küçük Otobüs Kooperatifi’nin 16 VE 119 plakalı minibüs şoförlüğünü yapan emekli polis Abdurrahim Akdaş, Bursa’dan Orhangazi Terminali’ne geldiğinde minibüs içerisinde poşet içinde para ve evraklar buldu. Akdaş, parayı ve evrakları Kooperatif Başkanı Sami Karakaya’ya teslim etti. Akdaş, minibüs seferlerine devam ederken Kooperatif Başkanı Karakaya poşet içerisinde şizofreni hastası olan Aydın Şen’e ait raporlardan Sevgi Şen’in telefon numarasını bularak kadını aradı.
BANKADAN KREDİ ÇEKMİŞ
Parasını ve evraklarını teslim almak için Orhangazi 127 Nolu Minibüs ve Küçük Otobüs Kooperatifi’ne gelen Sevgi Şen, burada Başkan Karakaya tarafından karşılandı. Ne diyeceğini bilemeyen Şen, mutluluğu ve hüznü bir arada yaşadı. Bu kadar parayı neden yanında bulundurduğunu soran Başkan Karakaya, Şen’den kimliğini istedi. İsim karşılaştıran Karakaya, evrak ve parayı kadına teslim etti. Sevgi Şen, Bursa’da oturduğunu ve şizofreni hastası oğlunun tedavisi için bu parayı bankadan kredi çektiğini belirtti. Parasını eksiksiz aldığını kaydeden Şen, minibüs şoförü Akdaş ve kooperatif başkanına teşekkür ederek, "İnsanlık ölmemiş" dedi.

FOTOĞRAFLI