Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), () - ADAPAZARI kent merkezinde yolcu taşıyan iki hattın minibüs şoförleri, güzergah yüzünden birbirlerine girdi. Çıkan kavgayı polis cop kullanarak bastırdı.
Adapazarı'nda Hacıoğlu ve Hızırtepe Mahallelerinden kent merkezine yolcu taşıyan iki farklı minibüs hattında çalışan minibüsçüler arasında, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin 6 yıl önce aldığı bir kararı uygulamaya sokması tartışma yarattı. Hacıoğlu Mahallesi minibüslerinin kullandığı bir sokağa, Hızırtepe minibüslerinin de girmesine izin verildi.bir sokağa, diğer hattın minibüslerinin germesine izin vermesi üzerine anlaşmazlık çıktı. 
İki hattında minibüs şoförleri Adapazarı Sakarya Eğitim ve Araştırama Hastanesi yanında bulunan minibüs durağında toplanarak tartışmaya başladı. Kalabalık grup arasındaki sözlü tartışma kısa sürede büyüyerek arbedeye dönüştü. Birbirlerine bağırarak saldıran minibüs şöförlerinin kavgasına polis ekipleri müdahale etti. Polisler kavgayı ayırmakta güçlük çekince cop kullandı. Kısa süre sonra olay yerine sevkedilen çevik kuvvet ekibi de iki ayrı hatta görev yapan şoförleri sokakta kurulan barikatla ayırdı.
Minibüs şoförleri olay yerine gelen Sakarya Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Bektaş'a da tepki gösterdiler. Hacıoğlu Mahallesi minibüs hattında çalışan minibüs şoförü Hanefi Borazancıoğlu, Hızırtepe minibüslerinin bulundukları yerden geçemeyeceğini; buna izin verilmesi halinde çok daha kötü şeyler olabileceğini söyledi.

ZT-AG(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)