KIŞANAK: KCK DAVALARININ DÜŞMESİ GEREKİYOR
Gergin geçen duruşmanın ortalarında çıkan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, KCK adı altında yürütülen operasyonların ve yargılamaların tamamen demokratik Kürt siyasetini susturmaya ve ortadan kaldırmaya yönelik olduğunun son tartışmalar ışığında bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Kışanak, şöyle devam etti:
"Bu yargılamayı sürdüren mahkemenin Anayasa Mahkemesi'nin kararı karşısında direnen tutumu da ne kadar siyasal bir pozisyon içinde olduğunu kanıtlamış ve bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Bu nedenle arkadaşlarımız bu mahkemeyi bu yargılamayı siyasal taraflı ve demokratik siyaseti mahkum etmeye yönelik yargılama olarak gördüklerini ifade etmişler ve artık duruşmalara katılmayacaklarını söylemişlerdir. Son derece haklı bir yaklaşımdır. Son derece meşru demokratik gerçek adaleti ortaya çıkarmaya yönelik bir tutum olduğu ortadadır. Tüm kamuoyundan destek bekliyorlar bu siyasi yargılamalara son verilmesi için, bu siyasi operasyonlara son verilesi, gerçek adaletin tecelli etmesi için, tüm kamuoyundan destek bekliyorlar. Biz de kendilerinin haklı ve meşru mücadelesini destekliyoruz. Bu yargılamanın değişmesi gerektiğini, özel yetkili mahkemenin ortadan kalkması gerektiğini bir kez daha buradan net bir şekilde ifade ediyoruz. Artık kararlar Pensilvanya'dan veriliyor. Artık dava dosyaların oraya gönderiliyor. Bunlar bizim geçmişte çokça söylediğimiz konulardı, fakat sesimizi duyuramadık. Bugün iktidar da bunu söylüyor, bakanlar da söylüyor, yargı ile ilgili kurumlar kuruluşlar söylüyor. Bu kadar ayyuka çıkmış bir durumdur. Bunun artık temizlenmesi lazım ve bu yargılamaya son verilmesi, KCK davalarının düşmesi, özel yetkili mahkemelerin ortadan kalkması gerekiyor."
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, duruşmada avukatların mahkeme heyetinin çekilmesini istediğini belirterek, "Bizler bu yargılamanın adil bir şekilde sürdürülmesini istiyoruz. Bunu hem adil yargılama hakkını ihlal eden hem de toplumu tahatsız eden bu işleyişin artık sona ermesini bekliyoruz" dedi. FB,BB(GG/AK)(FOTOĞRAFLI)