Enver ALAS - Arzu KAYA / İSTANBUL, () İçişleri eski Bakanlarından MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, Zeytinburnu'nda Beştelsiz Mahallesi'nde 4 katlı bir binada meydana gelen patlamada yaralananları hastanelerde ziyaret etti. 
“ANNENİN PSİKOLOJİSİ HALİYLE BOZULMUŞ"
Zeytinburnu'ndaki Özel Avraya Hopital Hastanesi'nde yaralı olarak bulunan 8,5 aylık hamile Ayşe Akıllı'yı ziyaret ettikten sonra hastane kapısında konuşan Başesgioğlu, "Bu mübarek günümüzde maalesef Zeytinburnu'nda bir iş yerinde sebebi henüz belli olmayan üzücü bir olay yaşadık. Hem maddi hasar, hem de vatandaşlarımızın yaralanmasıyla neticelendi. Hastalarımızın 5'i bu hastaneye geldi. İçlerinde 8,8 aylık bir hanım kardeşimiz de var. Allah'a şükür hocalarımızın da verdiği bilgiye göre hem çocuğun, hem de annenin sağlık durumu iyi ama psikolojisi haliyle bozulmuş" dedi. 
“DİLEĞİMİZ CAN KAYBI OLMAMASI"
Patlamanın gerçekleştiği iş yerinde duman ve binadaki göçme tehlikesi nedeniyle sağlıklı bir aramanın neticelendirilmediğini ifade eden Başesgioğlu, “Orada birkaç vatandaşımız da kendi yakınlarını aramalara rağmen bulamadıklarını ifade ettiler. Dileğimiz bir can kaybının olmaması ama şuan tam sağlıklı bir biçimde bir arama neticelenmiş değil. Buraya gelen hastalarımız içerisinde hayati tehlikesi olan yok çok şükür. Ama patlamanın olduğu iş yerinde inşallah ölümlü kaza olmaz. Bütün temennimiz bu" diye konuştu. 
“İŞ SAĞLIĞI KONUSUNDA GÖRMEZDEN GELDİĞİMİZ TEDBİRLERİ ALMAMIZ LAZIM"
“Bütün temennimiz bu tür hadiselerin olmaması, ama böyle binaların altında iş yerlerinin olması adeta infilak etmeye hazır bir bombanın taşınması gibi bir şeyö diye sözlerini sürdüren Başesgioğlu, “Hızla bundan bütün İstanbul'un kurtulması lazım. İnsanlarımızın can güvenliğine kavuşması lazım. İş sağlığı ve güvenliği konusunda ötelediğimiz görmezden geldiğimiz tedbirleri almamız lazım. Bunun zamanı geldi geçiyor. Yoksa çok üzücü hadiseler daha yaşarız. Allah korusun" dedi. 
ERKEN DOĞUM TEHLİKESİ NEDENİYLE GÖZETİM ALTINDA
Hastanenin Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ve aynı zamanda 8,5 aylık hamile Ayşe Akıllı'yı muayene eden doktor Özgür Çetiner ise, “Hastamız yangından kaçmak için birinci katta balkondan konteynerin üzerine düşmüş sırt üstü bir şekilde. Bebeğin durumu gayet iyi. 35 haftalık, 3 bin gram büyüklüğünde. Şuanda gayet sağlıklı. Erken doğum tehlikesi nedeniyle de gözetim altında tutuyoruz. Hastanın ağrıları olmaz, anne ve bebeğin de durumu iyi olursa 1 gün sonra taburcu edeceğiz" diye konuştu.
SAMATYA'DAKİ YARALILARI ZİYARET ETTİ
Başesgioğlu daha sonra Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek burada tedavi altına alınan yaralılar hakkında bilgi aldı. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Başesgioğlu, hayati tehlikesi olan bir yaralının olmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Başesgioğlu, "Zeytinburnu'ndaki özel bir hastanede tedavi gören 5 kardeşimiz var. Orayı da ziyaret ettim çok şükür onların sağlık durumları da iyi. Bir hamile kardeşimiz var, hem onun hem de çocuğunun Allaha çok şükür durumları iyi. Burada ziyaret ettiğimiz yaralıların durumları da iyi" dedi. Olay yerinde yaptığı incelemeler hakkında bilgi veren Başesgioğlu, "Bazı vatandaşlarımız yakınlarını bulamadıklarını iddia ettiler. Bodrum katında sağlıklı bir arama yapılamamış. Umarım bir can kaybı olmadan bu hadiseyi kapatırız" diye konuştu. Patlamanın nedeni hakkında kesin bir bilgi olmadığını vurgulayan Başesgioğlu şöyle konuştu: "Sorun apartmanlarımızın alt katlarındaki bu işyerlerinin sağlıksız şekilde çalışmaya devam etmeleridir. Yani her apartmanın altında canlı bir bomba var. Bundan İstanbulumuzun kurtulması lazım. Bu hepimiz için tehlikedir." Yaralı yakınlarına geçmiş olsun dileklerini ileten Basesgioğlu daha sonra hastaneden ayrıldı.
(FOTOGRAFLI)