Mikail PELİT/MALATYA, () - MALATYA’da başkasının yerine oy kullanıldığı ihbarı üzerine Yeşilyurt İlçesi'nin Sütlüce Mahallesi’ne giden MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız’ın otomobili bir grup tarafından taşlandı. Saldırıda 1 partili atılan taşlardan yaralanırken, araçta da hasar oluştu.
Malatya’nın Yeşilyurt İlçesine bağlı Sütlüce Mahallesi’nde nüfus cüzdanı kullanılmadan başkasının yerine oy kullanıldığı ihbarını alan MHP İl Başkanı Arif Yıldız, beraberinde bazı yöneticilerle birlikte saat 16.00'da olay yerine gitti. Burada oy kullanma işlemlerini yerinde inceleyen Yıldız, oy kullananların listedeki imzalarının benzer olduğu iddiasıyla sandık başkanı ile tartıştı. İddiaya göre sandık başkanının da İl Başkanına bağırması ile ortam gerildi. Daha sonra otomobiline binen MHP İl Başkanı Yıldız ve yanındakiler, kimliği belirsiz bir grubun taşlı saldırısına uğradı.
Olay sırasında otomobilde hasar oluşurken, araçtaki bir kişi de atılan taşın itabet etmesiyle kolundan yaralandı. Olayın ardından Sütlüce’ye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken mahallede gerilimin sürdüğü belirtildi.