ERZİNCAN Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube ekipleri şüphe üzerine durdurdukları bir otomobilde 51 parça tarihi eser ele geçirdi.
KOM ekipleri Erzincan-Erzurum Karayolu üzerinde önceki gün yaptıkları yol denetiminde  şüphelendikleri M.R.T. yönetimindeki 65 plakalı otomobili durdurdu. Polisler, İ.K. ve A.Y.'nin de bulunduğu otomobilde arama yaptı. Aramalarda, sürücü M.R.T.’ye ait olan ve poşetle otomobil içerisine konulmuş ayakkabıların içinde bayan figür resmi olan, Ferpav Dnzeno yazılı ve arka kısmında haç işareti bulunan sarı renkli 45 sikke, bakır sikke, 2  çift yılan başı olan bakır bilezik ile üzerinde herhangi bir ibare olmayan 3 bakır bilezik olmak üzere toplam 51 parça tarihi eser tespit edildi. Polis, M.R.T., İ.K. ve A.Y. gözaltına aldı. M.R.T. ifadesinde Ağrı’nın Diyadin İlçesi'nde kuyu inşaatı ile uğraştığını belirterek, “Kuyu kazarken, yakındaki mezarlıktan şüphelendim. Orayı kazdığımda bunları buldum ve satmak için İzmir’e götürüyordum" dedi.
M.R.T., İ.K. ve A.Y. isimli şüpheliler hakkında '2 bin 863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanuna Muhalefet' suçundan işlem yapılarak serbest bırakıldı.