Hüseyin TÜCCAR- Mehmet İNAN/BURSA, () - SURİYE’deki savaştan kaçarak Bursa’daki metruk bir kereste deposuna yerleşen 10 çocuk, 5 kadın ve 7 erkekten oluşan 4 aile, zabıta tarafından çıkarıldı. Bir aydır trafik ışıklarında ve cami önlerinde dilencilik yaparak geçimleri sağladıkları bildirilen aileler, kendi istekleri üzerine Osmangazi Belediyesi’nin sağladığı kamyonetle Ankara’ya gitti.
Merkez Osmangazi İlçesi Yeni Yalova Yolu Beşyol Kavşağı’nda bir dönem kereste imalathanesi olarak kullanılan metruk binaya, geçen yıl, savaş nedeniyle Bursa’ya gelen 10 çocuk, 5 kadın ve 7 erkekten oluşan Suriyeli 4 aile yerleşti. Ancak kalabalık olmalarından dolayı çevre esnafından gelen şikayetler üzerine Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bu kişilerin tahliyesi için harekete geçti.
Ekipler sabahın erken saatlerinde metruk binaya gelerek, Suriyeli ailelerin eşyalarını dışarıya çıkarıp bölgeyi terk etmelerini istediler. Önce kalacak yerleri olmadığını söyleyen aileler, daha sonra yakınlarıyla yaptıkları telefon görüşmesinin ardından Ankara’ya gitmek istediklerini belirttiler. Zabıta ekipleri tarafından temin edilen kamyonete eşyaları yüklenen Suriyeli aileler Ankara’ya hareket etti.
Suriyelilerin bir aydan beri metruk binada kaldıkları ve geçimleri trafik ışıkları ve camii önlerinde dilencilik yaparak sağladıkları öğrenildi.

FOTOĞRAFLI