Muhammet KAÇAR/ HOPA, (Artvin),()– ARTVİN’in Hopa İlçesi’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mayıs 2011 tarihindeki mitingi öncesinde polisin sıktığı biber gazı ile fenalaşarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren emekli öğretmen Metin Lokumcu, ölümünün 3’üncü yılında Hopa'da anıldı.
Metin Lokumcu'nun, Hopa ilçesi Kemalpaşa Beldesi Dereiçi Köyü’ndeki mezarı başında toplanan yaklaşık 300 kişi karanfil bıraktı, 'Metin Lokumcu ölümsüzdür' sloganları attı. Burada konuşan Metin Lokumcu’nun kardeşi Mete Lokumcu, ağabeyinin öldürülmesinin ardından ülkede katliamların sürdüğünü belirterek Berkin Elvan’ın ölümünü hatırlattı. Mete Lokumcu, “14 yaşında öldürülen bir çocuğun ailesine başsağlığı dilemeyen insanlar bu ülkenin başındaysa bu bizim suçumuzdur. Kenetlenemiyoruz, bir araya gelemiyoruz. Kendi eleştirimizi yapalım. Hayasızca saldırıyorlar, biz kendi mücadelemizi veremiyoruz. Biz hala o insanlara ödün veriyoruz” dedi.
FENALAŞTIĞI MEYDANA KARANFİL
Grup daha sonra Hopa Meydanı’nda toplandı, 'Hopa’dan Gezi’ye diktatöre meydan okuyoruz' yazılı dev pankartlar açarak, 'Katil polis hesap verecek' sloganı ile yürüyüşe geçti. Metin Lokumcu’nun fenalaştığı meydana gelen ve alana karanfil bırakan grup adına konuşan Hopa Halkevleri Başkanı Kamil Ustabaş, 3 yıl önce çaylarına ve sularına sahip çıktıkları meydanda Metin Lokumcu için bir araya geldiklerini belirterek, “AKP’nin iktidarının diktatör heveslisi Tayyip Erdoğan’ı, gezi olaylarından sonra 9 canımızı aldı. Roboski’de 35 kişinin üzerine bomba yağdırdı. Soma’da 301 madencinin canına okudu, sonrada çıktı 'Kaderdir' dedi. İktidarın patronları oradan çok daha maden çıkarmak için işçileri köle gibi çalıştırdı. Bu zihniyete karşı mücadelemiz sürecek” ifadelerini kullandı.
Grup daha sonra Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümü dolayısıyla Taksim’den gelecek haberleri bekleyeceklerini belirterek Hopa parkında oturma eylemi başlattı.

MK(TM/AAA) (FOTOĞRAFLI)