İbrahim MAŞE / MERSİN, () - MERSİN'de, 2012 yılında valilik tarafından yasaklanan Nevruz gösterilerine katıldığı gerekçesi ile tutuklu yargılanan 9 sanık tahliye edildi.
Özel yetkili mahkemelerin kapatılmasıyla Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nden Mersin'e gönderilen dava, 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 'PKK terör örgütü üyesi olmak, kamu malına zarar vermek, propaganda yapmak, görevli memura direnerek görevini yaptırmamak' suçlarından, 21 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Bedrettin Akdeniz, Abdurrahman Oral, Mehmet Kahraman Bekçi, Mahsun Kurga, Mazlum Alk, Şahabettin Golitekin, Zübeyit Işık, Mehmet Boz, Necati Sarica'nın getirilmediği duruşmaya sanıkların avukatları ile yakınları katıldı. Sanıkların kaldıkları cezaevlerinde telekonferans yoluyla savunma yapacağı duruşmada internette yaşanan sorun nedeniyle bağlantı sağlanamadı. Bu gelişme üzerine mahkeme heyeti, tutuklu 9 sanığı tahliyesine karar verip duruşmayı erteledi.
ADLİYE ÖNÜNDE DESTEK GÖSTERİSİ
Öte yandan sanıklardan SDP üyesi Bedrettin Akdeniz'e destek vermek için yaklaşık 100 kişilik bir grup da adliye önünde toplanarak 'Bedrettin Akdeniz onurumuzdur' yazılı pankart açtı. Duruşma sonunda bir açıklama yapan Bedrettin Akdeniz'in avukatı Sebahat Gençtarih Cebe, tahliyeye kararının davanın aslında siyasi bir dava olduğunun açık bir ispatı olduğunu söyledi.
İM(BK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)