MERSİN'de Sosyalist Demokrasi Partisi ve Halk Evleri üyesi yaklaşık 300 kişi, yolsuzluk eylemi yaparak Halk Bankası önüne içlerinde yumurta bulunan ayakkabı kutuları bıraktı.
Mersin Forum Alışveriş Merkezi önünde toplanan grup, ellerinde 'Hırsız var', 'Bu pisliği devrim temizler', 'Özgürlük sokakta' yazılı dövizler taşıyarak, 'Babadan oğula hırsız AKP', 'Bu daha başlangış, mücadeleye devam', 'İsyan, devrim, özgürlük' sloganları attı. Grup bir süre eylem yaptıktan sonra Halk Bankası Pozcu Şubesine doğru yürüyüşe geçti. Forum AVM içinden geçen grup Güven Evler 1'inci Cadde'yi trafiğe kapadı. Polis tarafından TOMA ve barikatla durdurulan grup ile polisler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Grubun dağılmaması üzerine polis, grubun Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde bulunan banka önüne kadar gitmelerine izin verdi. Banka önüne gelen grup 'İşte burası hırsız yuvası' sloganları attı. Grup adına konuşan Zeliha Doğan, "Tayyip Erdoğan utanmadan Sakarya'da halkın karşısına çıkmış, benim oğlumun vakfına bağışladılar, oğlumun 7 gemisi var, iş adamı olduğu için diyor. Bu 20 yaşındaki çocuk anasından gemilerle mi doğdu? Oğlun gemilerle mi senden doğdu Emine Erdoğan? Bu halkın parasıdır. Muammer Güler çocuğuna sahip çıktın mı? Bavullarla para götürdü, hala halkın karşısına çıkıyorsun. Hem yardım edip hem bu pisliği ortaya çıkaracağım diyorsunuz" dedi.
Açıklamanın ardından eylemciler içlerinde yumurta bulunan ayakkabı kutularını banka önüne bıraktı. Kutuların bırakıldığı anda bir eylemci yumurtalardan birini alıp bankanın kapısına atarken bir diğer eylemci ise bankanın camına, 'SDP asayiş, mali şube' yazdı. Bankanın kapısına gelen bir eylemci ise elindeki Halk Bankası'na ait maaş kartını göstererek, 'Bu kartı kırıp atmak isterdim, ama maalesef maaşımı buradan alıyorum. İşte burası hırsız yuvası' dedi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız bir şekilde sona erdi.