MERSİN'de kiracı ile ev sahibi arasındaki üzüm asmasını budama tartışması kavgaya dönüştü. Tabanca, bıçak, sopa ve taşların kullanıldığı kavgada 2 kişi tabancayla yaralanırken, 2'si polis otosu, 3 araç da atılan taşlarla büyük hasar gördü.
Merkez Akdeniz İlçesi Gündoğdu Mahallesi'nde, Mehmet Akkış'ın evinde kiracı olarak oturan Ecevit Tekniktepe, iddiaya göre, bahçedeki üzüm asmasını budadı. Asmanın kendisinden izinsiz budanmasına sinirlenen Akkış ile Tekniktepe arasında tartışma çıktı. Tarafların yakınlarının da haber alarak katıldığı tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Sokağa taşan kavgada Tekniktepe Ailesi'nden 2 kişi çeşitli yerlerinden aldığı darbelerle yaralandı.
Öğleden sonra ise kavganın yaşandığı sokağa 33 BZZ 52 plakalı araçla gelen bir grupta bulunanlardan kimliği belirlenemeyen 2 kişi, sabahki kavgaya karışanların üzerlerine tabancayla rastgele ateş etti. Saldırganlar aracı olay yerinde bırakıp yaya olarak kaçarken, açılan ateş sonucu ev sahibi Mehmet Akkış'ın kardeşi 46 yaşındaki Hasan Akkış sol bacağından, akrabası 25 yaşındaki Özkan Yayla ise sol elinden yaralandı. Tabanca, sopa, taş ve bıçakların kullanıldığı ve bir anda meydan savaşına dönen olay üzerine çok sayıda polis ekibi mahalleye gönderildi.
ZIRHLI ARAÇ VE ÇEVİK KUVVETLE MÜDAHALE
Silahla yaralanan kişilerin yakınları olay yerinde terk edilen araç ile 1'i sivil 2 polis aracına taşlarla saldırdı. 3 araçta da büyük çapta hasar meydana gelirken, polisin tarafları ayırmada güçlük çekmesi üzerine olay yerine zırhlı araç ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Kavganın bitmesinin ardından ekipler olay yerinde yaptığı incelemede çok sayıda boş mermi kovanı buldu, her iki taraftan da 7 kişiyi gözaltına aldı.
Kavgaya karışan çok sayıda kişinin de arandığı bildirildi, polis mahallede geniş güvenlik önlemi aldı.