Mustafa İNSAN- İbrahim MAŞE/MERSİN, () - MERSİN Üniversitesi öğrencileri, geçen 19 Aralık'ta gerçekleştirilen rektörlük işgali sonunda öğrenciler hakkında soruşturma açılması ve tedbir kararları verilmesini protesto etmek için başlattıkları eyleme devam etti.
Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 200 öğrenci, 'Fen Edebiyat Fakültesi'nde boykot var' yazılı pankart ile üniversite giriş kapısına kadar yürüdü. 'Yaşasın öğrenci dayanışması' sloganları atan öğrenciler, üniversite girişini trafiğe kapadı. Arkadaşlarının hakkında açılan soruşturmaları protesto eden öğrenciler, gitar ve tef eşliğinde halay çekti. Bu sırada öğrenciler görüntü alan sivil polislerin kamerasını elleriyle kapatmak isteyince kısa süreli gerginlik yaşandı. Polislerin bölgeden ayrılmasının ardından eyleme devam eden öğrencilere destek veren Alevi Kültür Derneği Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Efe Engin, "Bu sorunların düzeltilmesi için uğraşan ve insan hayatına sahip çıkan gençlerimize verilen sözlerin tutulması, Mersin Üniversitesi'nde öğrenim hayatının barışına hizmet edecektir. Öğrencilerimizin öğrenim haklarına kavuşmalarını talep ediyoruz" dedi.
Açıklamaların ardından İzmir Yenikapı Tiyatrosu oyuncuları, oynadıkları bir sokak tiyatrosu oyunu ile öğrencilerin boykotlarına destek verdi. Gündeme ilişkin bir skeç hazırlayan öğrenciler, diğer öğrenciler tarafından dakikalarca alkışlandı. Eylem olaysız son buldu.

İM(AŞ/BK/BT) (FOTOĞRAF)