İbrahim MAŞE-Mustafa İNSAN/ MERSİN, () - MERSİN'de, kendilerini havuza almayan site sakinleriyle kavga eden bir grup, 1 kişiyi öldürdü, 3 kişiyi de yaraladı.

Merkez Mezitli İlçesi Tece Mahallesi'nde bulunan Altunkent Sitesi'nde dün havuza girmek isteyen bir grup ile sitedeki görevliler arasında tartışma yaşandı. İddiaya göre site sakini olmayan ve ismi belirlenemeyen 3 kişi, alkollü şekilde sitenin havuzuna girdi. Site dışından geldikleri ve alkollü oldukları için site sakinleri ile tartışan 3 kişi, bugün gece saatlerinde yeniden siteye geldi. Kendilerini içeriye almayan güvenlik görevlisini darp eden zanlılar zorla siteye girdi. Bir gün önce tartıştıkları Aykut Şentekin, Mustafa Şentekin, Levent Mut ve Mahir Doğanay'ı site bahçesinde otururken gören zanlılar, bu kişilerle yeniden tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine zanlılar, yanlarında getirdikleri pompalı tüfek ve bıçakla site sakinlerinin üzerine saldırdı. Saldırganların pompalı tüfekle açtığı ateşte göğsünden ağır yaralanan Aykut Şentekin, kaldırıldığı özel hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Pompalı tüfekle yaralanan Mustafa Şentekin ile bıçaklanarak yaralanan Levent Mut, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, darp edilen Mahir Doğanbey ise Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırganlar ise kaçarak olay yerinden uzaklaştı. 

Kavganın yaşandığı yere olay yeri inceleme ekibi ile çok sayıda polis sevk edilirken, 3 zanlının yakalanması için çalışmalar başlatıldı.

FOTOĞRAF