Mustafa ERCAN/MERSİN, () - MERSİN İl Jandarma Komutanlığı, okul önleri ve sahil kesimlerinde uyuşturucu satanlara yönelik son 1 ayda yaptığı 87 operasyonda 156 kişiyi gözaltına aldı.
Uyuşturucu madde kullanımı ve satışına yönelik ihbarların artması üzerine jandarma, sokak satıcılarına yönelik bir çalışma başlattı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, polislerin de desteğiyle son 1 ayda özellikle okul önlerinde ve sahil kesiminde 87 operasyon yaptı. Bu operasyonlarda 156 kişiyi gözaltına alan jandarma, toplam 10 kilo esrar, 10 gram eroin, 5 bin kök hintkeneviri, 500 gram bonzai ve 200 uyarıcı hap ele geçirdi. Gözaltına alınan 156 şüpheliden 37'si tutuklanırken diğerleri denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı.
YAZ GELDİ DEVRİYE SAYISI ARTTI
Bu arada torbacıların, uyuşturucuları 5-10 gramlık paketler halinde özellikle lise ve üniversite öğrencilerine satarak gençleri uyuşturucu batağına çekmeye çalıştıkları ortaya çıktı. Jandarma yetkilileri, yaz aylarının gelmesi ile birlikte başta sahil kesiminde bulunan pansiyon, motel ve eğlence yerlerinde uyuşturucu madde kullanımının artacağı değerlendirilerek bu bölgelerde sivil ve resmi jandarma devriyelerinin artırıldığını ve uyuşturucu madde ticaretine yönelik mücadelenin duyarlı vatandaşların desteğiyle devam edeceğini bildirdi.

ME(BK/BT) (FOTOĞRAFLI)