Mustafa İNSAN/MERSİN, () - MERSİN'de Güven Partisi'nin il binasına düzenlenen kumar baskınında aralarında İl Başkanı Eyüp Gök'ün de bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı, 10 kişiye de para cezası kesildi. Binada kadınlar tuvaletinden kaçış tüneli de yapıldığı ortaya çıktı.
Merkezi Ankara'da bulunan Güven Partisi'nin Adana'dan sonra Mersin İl Başkanlığı'nda da kumar oynatıldığı bilgisini alan polis ekipleri, çevik kuvvet desteğinde il binasına baskın yaptı. Gece yarısı gerçekleştirilen operasyonda, demir kapısı kırılarak girilen binadaki büyük bir salonunun kumarhaneye dönüştürüldüğü ortaya çıktı. Yapılan aramada tombala pullarının, salonun tuvalet kısmına açılan delikten kanalizasyona atıldığı belirlendi. Ayrıca, herhangi bir baskın sırasında kadınlar tuvaletinden kaçabilecek şekilde tünel açıldığı tespit edildi. Operasyonda ayrıca binlerce tombala çekiliş pulu, tombala kartı, mikrofon ve projeksiyon cihazı ele geçirildi.
Kumar oynarken suçüstü yakalanan ve aralarında kadınların da bulunduğu 10 kişiye Kabahatler Kanunu'na göre para cezası kesildi. Aralarında Parti İl Başkanı Eyüp Gök'ün de bulunduğu 4 kişi ise gözaltına alındı.
Anayasa Mahkemesi bu parti hakkında 2012 yılında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelir-gider durumları ile ilgili olarak bir suç duyurusunda bulunmuştu.

FOTOĞRAFLI