Mustafa ERCAN-İbrahim MAŞE/ MERSİN, () - MERSİN'de, Gezi olaylarının birinci yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle anıldı.
Özgür Çocuk Parkı önünde bir araya gelen yaklaşan 5 bin kişi, İstiklal Caddesi'nde yürüyüşe geçti. 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganları atarak yürüyen eylemciler, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı trafiğe kapadı. Forum Alışveriş Merkezi'nde bulunan Atıf Yılmaz Meydanı'nda diğer grup ile birleşen eylemciler, Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden isimler için 10 kilometre yürüdü. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin de aralarında
bulunduğu grup, Barış Meydanı'nda ulaştı. Burada basın açıklaması yapan Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Yusuf Kaya, "31 Mayıs'ta 11 yıldır ülkede hüküm süren AKP'nin zulüm ve baskı düzenine karşı gelişen tepki ve itirazlar Türkiye'nin dört bir yanına dalga dalga yayılan halk direnişine dönüştü. Sokak sokak, mahalle mahalle tüm ülkeye yayılan direniş sadece Gezi Parkı'na değil, bütün bir ülkeyi sermayenin talanına açan, yıllardır emek ve demokrasi düşmanlığının bayraktarlığını yapan, tüm özgürlük ve demokrasi alanlarını daraltanlara karşı halkın yükselen tepkisinin ifadesi oldu" dedi.
Açıklamanın ardından meydanda kurulan platformda çalınan müziklerle eğlenen eylemciler, geceyi geçirmek için burada çadır kurdu.

ME,İM (BK/RT) (FOTOĞRAFLI)