MERSİN'de Emek ve Demokrasi Platformu, Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla yapılan yürüyüşlere katılan 52 kişi hakkında açılan davayı protesto etti.
52 kişinin yargılandığı dava, Mersin Adliyesi 8'inci Asliye ceza Mahkemesi'nde bugün başlarken davayı protesto etmek için adliye önünde toplanan 50 kişilik grup, 'Halkı değil hırsızları yargıla' yazılı pankart açtı. 'Her yer Taksim her yer direniş', 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' sloganlarının atıldığı eylem sırasında Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ve Güney İlleri Tabip Odaları temsilcilerinin de destek verdiği eylemde konuşan Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Kemal Göksoy, AK Parti'nin neo liberal politika ile toplumu yıkıma ve doğayı yağmalamaya uğrattığını söyledi. Göksoy, "AKP hükümeti gelişen bu hak ve özgürlük mücadelesini zor ve şiddetle bastırmaya çalıştı. Binlerce gözaltı, yüzlerce yaralı, onlarca tutuklama, yedi ölümle sonuçlanan yargılama sürecini başlattı. Kentimizde gezi direnişi ile ortaya çıkan hak ve özgürlük mücadelesinde sokağı kullanan emek ve demokrasi güçlerine dava açıldı. 52 kişinin yargılandığı ve ye yine yeni soruşturmaların açıldığı davalara biran önce son verilmesini istiyoruz. Bu karar halkın vicdanında, gönlünde hükümsüzdür" dedi.
Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi İsmail Bulca ise "Birazdan burada 52 arkadaşımız yargılanacak. Bu arkadaşlarımız yaşam alanlarına sahip çıktığı için, yaşam tarzımıza müdahale edilmesine karşı çıktığı için, özgürlük, barış ve demokrasi istedikleri için yargılanacaklar. Oysa Roboski'de 34 yoksul Kürt köylüsünü katledenler yargılanmıyor. Bu ülkeyi hortumlayanlar, yolsuzluk yapanlar, oğulları vasıtası ile kutucuklarla milyon dolarları götürenler yargılanmıyor. Görevini kötüye kullananlar, rüşvet verenler yargılanmıyor. Bunlar yargılanmazken 52 arkadaşımızın yargılanmasını adil bulmuyoruz" diye konuştu.