İbrahim MAŞE/ MERSİN, () - MERSİN'de bir fırında ekmek almak için kuyruğa girenler ile fırın işletmecileri arasında çıkan tartışma, av tüfeğinin de kullanıldığı kavgaya dönüştü. Olayda, 6'sı av tüfeği ile 3'ü de aldıkları darbelerle olmak üzere 9 kişi yaralandı.
Olay öğle saatlerinde Çay Mahallesi 6435 Sokak üzerinde bulunan ekmek fırını önünde meydana geldi. İddiaya göre, Gaziantep'ten tatil için Mersin'e gelen ve denize girdikten sonra memleketlerine dönmek için yola çıkan Öner Ailesi, dönüş yolunda fırının önünde durarak ekmek almak istedi. Fırına giren aile fertleri, sıraya girme meselesi yüzünden fırın çalışanları ile tartıştı. Sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce, fırın sahibi Hamit G., iş yerinde bulunan av tüfeğini karşı tarafa doğrultarak rastgele ateş açtı. Olayda Mahmut Öner, Hasan Öner, Mihriban Güven ve Mehmet Öner ağır yaralanırken, İbrahim Öner ile Nurettin Türkoğlu el ve bacaklarından hafif yaralandı. Olayda Hamit G., Eyüp G. ve Mehmet Emin G.'de yumruk ve tekme darbeleriyle yaralandı.
Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, yaralıları Mersin Devlet ve Toros Devlet hastanelerine kaldırdı. Yaralılar tedavi altına alınırken, darp sonucu yaralanan ve olayın şüphelileri oldukları ileri sürülen fırın sahibi Hamit G., Eyüp G. ve Mehmet Emin G. ise Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekibi tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Olayda kullanılan av tüfeğine el koyan polisler, soruşturmayı sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI