Ali Ekber ŞEN/MERSİN, () - MERSİN'de 17 yaşındaki Fahriye Kaya, 15 mayıs günü konfeksiyon mağazasına gitmek için çıktığı evine bir daha dönmedi.
Mevlana Mahallesi 214'ncü Cadde'de oturan Fahriye Kaya, 15 Mayıs günü saat 17.00 sıralarında, annesi 49 yaşındaki Fatime Kaya'ya cadde üzerinde bulunan tanıdıklarına ait konfeksiyon mağazasına gitmeyi teklif etti. Annesi namaz kılacağını söyleyince genç kız, tek başına mağazaya gitmek üzere evden çıktı ancak bir daha geri dönmedi. Fırıncı baba 51 yaşındaki Şehmuz Kaya ile anne Fatime Kaya, kızlarından haber alamayınca polise başvurdu.
Ortaokuldan sonra kendi isteğiyle kızının eğitim hayatına devam etmediğini belirten Şehmuz Kaya, "Kaybolduğu gün annesine 'Gel birlikte konfeksiyon mağazasına gidelim' demiş. Ancak, annesi namaz kılacağını söyleyip, onunla gitmemiş. Evden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alamadık. Kimlik belgeleri de evde kalmış, bu nedenle evden kaçma ihtimalini düşünmüyoruz. Kızımın başına kötü bir şey gelmesinden korkuyoruz" dedi.
ÖRGÜT MÜ KAÇIRDI?
Memleketi Mardin'in Derik İlçesi'nden 1989 yılında göç ederek Mersin'e yerleştiklerini anlatan baba Şehmuz Kaya, kızını PKK'nın kaçırma ihtimali üzerinde de durduklarını kaydetti. Kaya şöyle konuştu:
"Bu güne kadar hiçbir düşmanımız olmadı. Bir kan davamız yok. Örgütün kızımı kaçırıp kaçırmadığı yönünde de hiç bir fikrim yok. Elde bu yönde bir ipucu yok. Eğer örgüt kaçırdıysa bile bize birilerinin haber vermesi gerekir. Huzurumuz kalmadı, evimiz cenaze evine döndü. Çok perişan durumdayız." 
Polis, genç kızın bulunması için fotoğraf ve kimlik bilgilerini tüm kentlere bildirdi.

AŞ(BK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)