MERSİN'de nişanlısının gözleri önünde bıçaklanarak öldürülen Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nda görevli 26 yaşındaki Salih Denizci'nin katil zanlıları olayın üzerinden 11 yıl geçtikten sonra yakalandı.
Büyükşehir Belediyesi Haberleşme Dairesi'nde görevli nişanlısı C.S. ile 5 Mart 2003'te Adnan Menderes Bulvarı'nda gezen Salih Denizci, gasp girişiminde bulunan kişilere direnince bıçaklanarak öldürüldü. Olayla ilgili yürütülen soruşturmadan bugüne kadar bir sonuca ulaşamayan polis, Denizci cinayeti dosyasını tekrar açtı. O dönemde başka 2 ayrı gasp olayından 7'şer yıl hapis yatan 30 yaşındaki Mehmet Tualan ile 31 yaşındaki Mehmet Serdal Şahin'i takibe aldı. Bu kişilerin gasp yöntemi ile öldürülen Denizci'nin gasp edilmek istenme şeklinde benzerlik kuran polis, araştırma yaparken bir görgü tanığına ulaştı. Bu gelişme üzerine polis, Mehmet Tualan ve Mehmet Serdal Şahin ile o dönemde gasp iddiasıyla gözaltına alınıp serbest bırakılan 28 yaşındaki Ömer Göktürk'ü gözaltına aldı. İsmi gizli tutulan görgü tanığı tarafından teşhis edilen 3 şüpheli sorgularında cinayeti itiraf etti ve beraberlerinde arkadaşları 29 yaşındaki Serdar Akbaş'ın da olduğunu söyledi. Akbaş da yakalandı.
Salih Denizci'nin katil şüphelisi 4 kişi, 'Gasp amaçlı birden fazla kişiyle öldürme, birden fazla kişiyle yağmaya teşebbüs' suçlarından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Mİ(AŞ/BK/AK) (FOTOĞRAFLI)