MERSİN'de dün meydana gelen Berkin Elvan eylemleri sırasında Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'nın (TOMA) çarpması sonucu yaralanan 18 yaşındaki Naz Kalsak ile 40 yaşındaki Leyla Yılmaz hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Olaylarla ilgili gözaltına alınan 53 kişi de serbest bırakıldı.
Dün saat 19.00 sıralarında Forum AVM önünde Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek için bir grup tarafından yapılan eylemle ilgili Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, polis müdahalesinden önce grubun yaptıkları eylemin yasal olmadığı ve dağılmaları gerektiği yönünde sık sık uyarıldığı hatırlatıldı.
Grubun uyarıları dikkate almayarak Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'na doğru yürüyüşe geçtiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bu sırada eylemciler arasında bulunan marjinal gruplar tarafından gerek görevlilerimize ve gerekse etrafa ve işyerlerine taş, sopa ve havai fişeklerle zarar verilmeye başlanması üzerine; bozulan kamu düzenini tekrar tesis etmek üzere söz konusu gruba müdahale edilmesi zorunlu olmuştur. Bu müdahalede saat 20.56 sıralarında GMK Bulvarı'na doğru aniden fırlayan N.K. ile L.Y. isimli vatandaşlarımıza TOMA aracımızın çarpması neticesi hafif şekilde yaralanma meydana gelmiştir. Yaralanan vatandaşlarımız, derhal Toros Devlet Hastanesi'ne tedavi edilmek üzere sevk edilmiş, ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilmişlerdir. Olaylar esnasında 5 güvenlik görevlimizde çeşitli yerlerinden yaralanarak tedavi altına alınmışlardır."
TÜMÜ SERBEST BIRAKILDI
Mersin'deki olaylar sırasında 53 kişi gözaltına alındı ve emniyetteki işlemleri sabah saatlerine kadar sürdü. Hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra getirildikleri Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 53 kişi, sabah saatlerinde cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

AŞ(OA/AAA)(FOTOĞRAFLI)