MERSİN Limanı'nda muz yüklü konteynerlerin içerisinde 110 kilogram kokain ele geçirildi. Olayla ilgili Mersin, Adana ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon yapan polis olayla ilgili 1'i asker, 10 kişiyi gözaltına aldı.
Güney Amerika'dan gelen bir geminin limana bıraktığı muz yüklü konteynerlerde uyuşturucu olduğu bilgisine ulaşan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve istihbarat müdürlüğü ekipleri ile birlikte 18 Şubat'ta Mersin Limanı'nda, İstanbul'da ve Adana'da eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda muz yüklü konteynerlerde yapılan aramalarda 110 kilogram kokain ele geçirilirken, 1'i er asker 10 kişi de gözaltına alındı.
Gözaltına alınan 10 kişi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Polis araçlarıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerle birlikte çuvalların içine bırakılan kokain de polis araçlarıyla adliyeye taşındı.
Öte yandan kokainin bulunduğu konteynerleri getiren geminin ise yükünü indirdikten sonra limandan ayrıldığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.