VALİLER Kararnamesiyle merkeze alınan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, 'emniyet imamı' olduğu iddia edilen kişinin akrabası olması nedeniyle hakkında çıkan haberleri eleştirerek, "Valiye operasyon olur mu? Valiyi hükümet alır ve en tabii hakkıdır. Bu gazetecilik değil, bu haysiyet cellatlığı" dedi
2010 yılının Mayıs ayında Bolu Valiliği görevine atanan İbrahim Özçimen, Valiler Kararnamesiyle merkeze alındı. Veda ziyaretlerine başlayan Vali Özçimen, Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Kız kardeşiyle evli olan 'emniyet imamı' olduğu iddia edilen Osman Hilmi Özdil'in akrabası olmasıyla ilgili çıkan haberlerin sorulması üzerine Vali Özçimen, şunları söyledi:
"Rabbime şükrediyorum ak geldim, ak gidiyorum. Bana hırsızlık yaptın deseler ve hiç konuşulmasaydı çok ağır olurdu. Namussuzsun ağır olurdu. Ama hiçbir şey yok. Sen benim kardeş sayımı bilmeden, koca ulusal gazeteye bunu nasıl yazıyorsun. Bunu nasıl yanlış yazarsın. 24 sene olmuş ve günümüzle hiç alakası olmayan şeyi yazıyorsun. Ne yapmaya çalışıyorsun. Valiye operasyon olur mu? Valiyi hükümet alır ve en tabii hakkıdır. Verdiği gibi alır. Bu gazetecilik değil, bu haysiyet cellatlığı. Ben bir gazeteyi karşıma almak istemem ama ne denilebilir ki. Ama o haline razı ise koyver gitsin. Ne denir buna. Benim kardeş sayım seni ne ilgilendirir, twitter'daki takipçi sayım seni ne ilgilendirir. Twitter'daki takipçi sayımla bana operasyon mu yapıyorsun?" 
Vali Özçimen, "Cemaat ile hükümet arasında yaşanan kavganın kurbanı olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:
"Tam tersine, vatandaşımın sevgisini görünce böyle olmadığını düşünüyorum. Basını da çok yukarıda görmek istiyorum. Eğer ben de bir şey olsaydı yazacaklardı. Bir şey bulamadılar, buldukları da o. Buldukları tek şey twitter'daki takipçi sayım ve kardeşimin sayısı. Bu millet beni getirip en şerefli yerlerde oturtmuş. Bu şerefe leke sürmüşsem ben kötüyüm. Benim icraatım herkesin gözünün önünde. Burada bir vatandaşımı başka bir vatandaşıma tercih ettiğimi düşünüyorsanız hemen yazın. Hepinizin iki eli yakamızdadır. Yoksa bu ayıp değil mi?"
Ziyaretin ardından gazetecilere tek tek sarılarak veda eden Vali Özçimen'in gözleri doldu.