KARS'ın merkeze bağlı Küçük Yusuf ile Koçabahçe köyleri arasında 3 yıl önce mera kavgası yüzünden çıkan ve 2 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı davanın 13 sanığına ceza yağdı. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan 13 sanık, 'tasarlayarak kasten adam öldüşmekten' 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet, 'yaralama ve silahlı tehdit' suçlarından ise 55'şer yıl 5'er ay hapis cezasına mahkum edildi.
Merkeze 26 kilometre uzaklıktaki Küçük Yusuf Köyü ile komşu köy Kocabahçe'de 30 yıldır süren mera kavgası 3 yıl önce yeniden alevlendi. İki köyde yaşayan aileler arasında çıkan kavgada Kocabahçe köyünde yaşayan Mehmet Karakoç ve Yasin Bağlars öldü, 4 kişi de yaralandı. Olaylar sonrası Küçük Yusuf Köyünden akraba olan 13 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 27 Mayıs günü yapılan duruşmasında firarda olan 4 kişinin dosyası ayrıldı. Sanıklar Nusret Söker, İhsan Ubiç, Nusret Ubiç, Oğuz Ubiç, İkram Ubiç, Servet Ulakcı, İslam Ulakcı, Zaman Ulakcı, İkram Ulakcı, Dünya Ulakcı, Zafer Ulakcı, İsa Uğuzkutluk ve Nesip Uluçay 2 kişiyi 'tasarlayarak kasten adam öldürme' suçundan ayrı ayrı 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 13 sanık ayrıca Erhan Bağlar ve Vahdet Ağaoğlu'na yönelik 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 30'ar yıl, Ecevit Bağlars ve Ahmet Budak'a yönelik yine 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 21 yıl 8'er ay, 'silahlı tehdit'ten de 3'er yıl 9'ar ay olmak üzere toplam 55'şer yıl 5'er ay hapis cezasına mahkum edildi.
SANIK YAKINLARI AĞLADI
Rekor cezaların verilmesinin ardından 105 haneli Küçük Yusuf Köyünde sanık yakınları gözyaşlarına boğuldu. Tutukluların çocuklarına eğitim gördükleri köy okulunda haftada bir gün psikolojik destek veriliyor. Verilen ağır cezalar üzerine şok olduklarını ifade eden köylüler, yeniden keşif ve yeniden yargılanma yapılmasını istediler. Sanık eşleri, "Kocalarımız bu cezalarla hapisten çıkamayacak. Bizim halimiz ne olacak? Ne yiyip ne içeceğiz, çocuklarımıza kim bakacak? Gözyaşlarımız dinmiyor" dedi.


BA(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)