Teslime TOSUN/ANTALYA, () - ANTALYA'da diş teknisyeni Cebrail Sağlam'a mengeneli işkence yaptığı öne sürülen ve haklarında 20 yıla kadar hapis cezası istenen 5 sanık, ilk duruşmada tahliye oldu.
Diş laboratuvarı sahibi T.H., arkadaşları B.T., O.S.D., Ü.A. ve S.B. ile birlikte geçen 27 Temmuz'da işi bırakmak istediği öne sürülen Cebrail Sağlam'ı, iddiaya göre otomobille Duacı Köyü'nde bir motosiklet tamirhanesine götürdü. Şüpheliler, sağ elini mengeneye sıkıştırıp işkence yaptıkları öne sürülen Sağlam'ın cebindeki 1500 lirayı alıp, 3 bin 500 liralık senet imzalattı. 5 şüpheli daha sonra cebinde parası kalmayan Cebrail Sağlam'a 200 lira verip ondan Antalya'yı terk etmesini istedi.
5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanıkların yanı sıra, müşteki Cebrail Sağlam da katıldı. Sağlam, şikayetini yenileyerek, “T.H. ile parça başı iş ortaklığı yapıyordum. B.T. ile T.H. ortak olmaya karar verdi. Aramızda alacak- verecek meselesi vardı. Beni araçlarına zorla bindirip, motosiklet tamirhanesine götürüp, mengeneyle elimi sıkıp işkence yaptılar. Bana imzalatılan senedi bile mengeneye sıkılmış elimle imzaladım" dedi.
Sanıklar ise suçlamaları reddetti. Sanıklardan B.T. ise şunları söyledi:
“Aramızda alacak mevsuzu vardı. Cebrail Sağlam, D. adlı diş hekimine iş yapmış, 10 bin 500 lira almış. Ancak bu paradan hissemize düşeni vermedi. Hesap görmeye de gelmedi. Biz zaten kendisiyle artık çalışmayacağımızı belirtmiştik. Daha önceki yerlerden de sorunlu ayrılmış. Bizim firmamızdan da ayrılırsa piyasada iş yapamayacağını biliyordu. Zorla hiçbir yere götürmedik. Aramızda hesaplaştık. Onun büroya yaptırdığı mobilyalar, bizden alacağı olanları düştüğümüz zaman geriye 5 bin lira kalıyordu. 3 bin 500 lirasına senet verdi. 1500 lira da o diş hekiminden aldığı paradan verdi. Bize hiç parası kalmadığını söylediği için 200 lirasını geri verdik ki, gidebilsin diye."
Duruşmada, diğer sanıklar da benzer ifadeler verdi. Verilen kısa aranın ardından mahkeme heyeti, 5 sanığın da tahliyesine karar verdi. Duruşma, 13 Ekim tarihine ertelendi.

FOTOĞRAFLI