ESKİŞEHİR'in Mihalgazi İlçesi'nde 15 Mart 2010 tarihinde ortadan kaybolan Fen Bilgisi öğretmeni 34 yaşındaki Mehmet Ali Örkmez, halen bulunamadı. Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi 'Mehmet Ali Örkmez'e ne oldu?' başlıklı afişler bastırdı. Kayıp öğretmenin annesi Adalet Örkmez de "Başbakana, Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Oğlumu bulun" dedi.
Mihalgazi İlköğretim Okulu Fen Bilgisi öğretmeni Mehmet Ali Örkmez, aynı okulun öğretmenleri Ahmet Altay, Mustafa Derin, Abbas Kaplan ve Sinan Çektemir'le birlikte 15 Mart 2010 tarihinde akşam saatlerinde 26 SL 652 plakalı otomobille ilçeye bağlı Sakarıılıca Beldesi yakınlarına gitti. 5 öğretmen otomobil içerisinde bira içtikten sonra ilçe merkezine dönerken, araçlarının mıcıra kaptırmaları nedeniyle yolda kaza yaptı. Şarampole düşen otomobilde yara almadan kurtulan öğretmenler yola çıkardıkları aynı araçla ilçeye döndü. Diğer öğretmenlerin ifadesine göre bekar olan öğretmen Mehmet Ali Örkmez, otomobilden indi ve yürüyerek evine gideceğini söyledi. Öğretmen Mehmet Ali Örkmez, ertesi gün sabah okula gitmedi. Evinde de olmayan öğretmen Örkmez'in Sakarya Nehri'ne düşmüş olabileceği ihtimaline karşı Jandarma, polis ve AKUT ekipleri arama çalışması yaptı ancak Örkmez bulunamadı.
Gaziantep'de oturan ve kayıp oğlunun aranması konusunda Eskişehir'e gelerek savcılık yetkilileriyle görüşen anne Adalet Örkmez, oğlunun bulunmasını istedi. Oğlunun bulunmasına yardım eden kişilere ödül vereceğini söyleyen gözü yaşlı anne Örkmez şöyle konuştu:
"Oğlum 4 öğretmen arkadaşı ile pikniğe gitmiş. Yanına sadece cep telefonunu almış. Her şeyini eve bırakmış. Arkadaşları 'dönüşte kaza yaptık' diyor. Ancak bu kazayı da çelişkili anlatıyorlar. Eve dönüşlerinde çocuğumun 200 metre kala arabadan indiğini söylemişler. Oğlumdan en ufak bir haber alamadım. Çalmadığımız kapı kalmadı. Mehmet'imi bulamıyorum. Başbakana, Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Oğlumu bulun."
KAYIP ÖĞRETMEN MEHMET ALİ ÖRKMEZ'E NE OLDU?
Eğitim Sen Eskişehir Şube Sekreteri Murat Yaman, Mehmet Ali Örkmez'in 15 Mart 2010 tarihinden bu yana kayıp olduğunu söyledi. 'Mehmet Ali Örkmez'e ne oldu? Öğretmen olarak görev yaptığı Eskişehir Mihalgazi ilçesinde arkadaşlarıyla gittiği piknikte kayboldu. 4 yıl oldu. soruşturmanın akıbeti ne oldu?' yazılı afişler bastırdıklarını belirten Murat Yaman bunları kentteki işyerlerinin camlarına asacaklarını söyledi.
Murat Yaman, küçük bir ilçede herkesin bildiği, tanıdığı öğretmen Mehmet Ali Örkmez'in kaybolmasına ilişkin soruşturmada 4 yıldır hiçbir ilerleme kaydedilmemesin 'Soruşturmada ihmal mi var?' sorusunu akla getirduğunu söyleyerek şunları kaydetti:
"İlk günlerde Mehmet Ali'nin bir kaza sonucu dağda ya da nehirde kaybolduğu savıyla hareket edilerek arama faaliyetlerine yoğunluk verilmişti. Ancak bu aramalar sonuçsuz kaldıktan ve durdurulduktan sonra soruşturmanın hangi yönde ilerlediği meçhuldür. Yakın çevresindeki kişilerin olayın cinayet olabileceğine dair ifadeleri olduğu halde neden cinayet soruşturması yürütülmemiştir? Küçük bir ilçe olan Mihalgazi'de kaç ev aranmış? Kaç kişiyle konuşulmuştur? Şimdi bir kez daha soruyoruz: Mehmet Ali Örkmez'e ne oldu? Eskişehir Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü soruşturmanın akıbetine dair kamuoyuna, ailesine ve sendikamıza açıklama yapmalıdır" diye konuştu.

EK-SS(EK/AAA) (FOTOĞRAFLI)