AYDIN’da, suya bakarak hastalıkları teşhis ettiğini öne sürüp çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddia edilen 57 yaşındaki İsmail K., polis tarafından yakalandı. Çeşitli suçlardan daha önce de kaydı bulunduğu belirlenen şüphelinin, inandırıcılığını artırmak için medyum diploması hazırladığı da belirlendi. İsmail K.'nın ayrıca, Aydın’da tanıştığı 3 kardeşe de diploma hazırlayıp 15 bin liralarını aldığı ortaya çıktı.
Düzce’de yaşayan ve bir süre önce Aydın’a gelen İsmail K., burada tanıştığı 57 yaşındaki H.E.’ye 'diplomalı medyum' olduğunu, suya bakarak hastalıkları teşhis ettiğini söyledi. Bir süre sonra hasta olduğunu dile getiren H.E.’ye çeşitli bitkisel karışımlar veren İsmail K., onunla samimiyetini ilerletti. İddiaya göre, bitkisel karışımın kendisine iyi geldiğini belirten H.E., İsmail K.’yı kardeşiyle de tanıştırdı. Daha sonra İsmail K., H.E.’nin evinde kalmaya başladı. Bu süre içinde kentte birçok kişiyi tedavi ettiğini söyleyip dolandırdığı ileri sürülen İsmail K., H.E. ve kardeşlerine, kendilerine medyumluk eğitimi verebileceğini, bu sayede diploma da alabileceklerini söyledi. Bunun üzerine H.E., Belçika’daki kardeşini de Aydın’a çağırdı. Üç kardeş, bir süre kendisine sözde medyumluk eğitimi veren şüpheliye yaklaşık 15 bin lira ödedi. İsmail K. da 3 kardeşe diploma verdi.
ŞÜPHELENİNCE GERÇEK ANLAŞILDI
Daha sonra dolandırıldıklarını anlayan kardeşler, polise başvurdu. Yapılan incelemede, İsmail K.'nın, Bakırköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi tarafından verilmiş gibi üç diploma hazırladığı anlaşıldı. Harekete geçen polis, şüpheliyi dün yakaladı. Gözaltına alınan İsmail K.’nın çeşitli suçlardan kaydının bulunduğu ortaya çıktı. İsmail K.'nın üzerinden, sözde medyumluk diplomasının yanı sıra, Başbakanlık tarafından gazetecilere verilen 'Sarı Basın Kartı'nın sahtesi de çıktı. İsmail K., polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.