Cenk TOPCU/ ZONGULDAK, () - ZONGULDAK Belediye Meclis Üyesi CHP’li Tahsin Erdem, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve bir grup meclis üyesiyle birlikte karakola giderek, kendisini telefonla tehdit ettiğini iddia ettiği restoran işletmecisi Sami Aydın’dan şikayetçi oldu.
Zonguldak Belediye Meclis üyesi ve aynı zamanda mali müşavir olan Tahsin Erdem, bürosunda otururken, Yayla Mahallesi'ndeki Türkiye Taşkömürü Kurumu Memurlar Lokali binasının olduğu yere kaçak ek bina yapıldığı için inşaatı mühürlenen işletmeci Sami Aydın tarafından telefonla tehdit edildi. Erdem, olayı Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir’e bildirdi. Başkan Akdemir, Tahsin Erdem'i yanına alarak yaklaşık 10 meclis üyesi ile birlikte Çarşı Merkez Karakolu Amirliği’ne giderek, işadamından şikayetçi oldu. Karakoldan meclis üyeleriyle birlikte ayrılan Akdemir, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tahsin Erdem’e telefonla yapılan bir tehdit olduğunu hatırlatan Akdemir, "Ben onu şiddetle reddediyorum, kınıyorum. Böyle bir şey olmaması gerekirdi. Biz demokrasiye, hukuka güvenen insanlarız. Bu anlamda bu tür şeyler asla olmaması gerekiyordu. Ama yaşandı, tüm meclis üyesi arkadaşlarımız olarak üzüldük. Karakola şikayette bulunmak için geldik, herhangi bir sıkıntı yok. Bundan sonra hukuki işlem devam eder” dedi.
Öte yandan, karakolda ifade veren ve serbest bırakılan Sami Aydın’ın ise Tahsin Erdem’i tehdit etmediğini söylediği öğrenildi.

CT (EE/RT) (FOTOĞRAFLI)