SULTANGAZİ'DE hırsızlık şüphelileri, boya yüklü bir kamyondan otomobillerinin yedek deposuna mazot aktarmaya başladı. Bu sırada otomobil aniden alev aldı. Alevler daha sonra da kamyona sıçradı. Kamyonda uyuyan şoför yanmaktan son anda kurtuldu. Polis mazot hırsızlarını yakalamak için çalışma başlattı.

Olay, saat 03.30'da Sultangazi TEM Otoyolu Akşemsettin mevkisinde bulunan TIR garajında meydana geldi. İddiaya göre, içerisinde hırsızlık zanlılarının bulunduğu 34 RIM 65 plakalı otomobil, TIR garajında park halinde bulunan Şinasi Sarıdağ'a ait 49 D 3355 plakalı boya yüklü kamyonun yanına park etti. Şüpheliler, daha sonra ise kamyonun yakıt deposuna bir düzenek yerleştirip, mazotu otomobillerinde bulunan yedek depoya aktarmaya başladı.

Bu sırada otomobilden bilinmeyen bir nedenle aniden alevler yükseldi. Alevler kısa sürede kamyonun deposuna da sıçradı. Aracında uyuyan Sarıdağ bir süre sonra yangını fark ederek, kamyonunu otomobilin yanından uzaklaştırdı. Daha sonra da durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alev alev yanan otomobili ve kamyona köpük sıkarak kısa sürede söndürdü. Polis ekipleri olay yerinde yaptıkları incelemenin ardından şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

"UYANMASAYDIM BENDE YANACAKTIM"

Olay sırasında kamyonunda uyuduğunu söyleyen Kamyon şoförü Şinasi Sarıdağ, "Bu araç benim kamyonun yanına yanaşmış. Gözümü açtığımda benim arabama doğru alevler sıçradığını fark ettim. O sırada otomobilde yanıyordu, buraya kadar geldim. Ne yaptıysa o taksi yapmış, mazot mu çalmış? Tiner mi atmış? Ne yaptıysa bilmiyorum. Kamyonumda boya yüklüydü. Avcılardan boyaları yükledim Hakkari Yüksekova'ya götürecektim" dedi.

"SON ANDA UYANARAK CANIMI KURTARDIM"

Şüphelileri görmediğini, uykudan alevler dolayısıyla uyandığını belirten Sarıdağ, "Allah'tan ben yanmadım. Uyanmasaydım bende araç içerisinde yanabilirim. Diğer aracın sürücüsünü görmedim. Bu olayı gerçekleştiren evimizi yıktı. Bu araçla kazandığımla ailemize bakıyorum. Mahvoldum, bunu yapanların bulunmasını istiyorum. Onlardan şikayetçiyim" diye konuştu.



HK (İY) (FOTOĞRAFLI)