MARMARA Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi önünde eylem yapan bir grup Ülkücü öğrenci, eylem sonrası topluca kampüs içine girmek isteyince arbede yaşandı. Girişteki metal dedektörlerini devirerek içeri girmek isteyen grubu polis engelledi. Yaşanan arbede Marmara Üniversitesi öğrencilerinin kampüse alınmasıyla son buldu.
Aralarında  başka okullardan gelen öğrencilerin de olduğu bir grup, saat 13.00 sıralarında Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi önünde toplandı. Okul girişine dev Türk Bayrağı açan eylemciler, "Ne mutlu Türküm diyene", "İmralı açılsın Apo asılsın", "Ferman başbuğun, fakülteler bizimdir" şeklinde sloganlar attı. Yaklaşık bir saat üniversite önünde, içerideki ülkücü öğrencilerin gelmesini bekleyen grup adına basın açıklamasını Ömer Faruk Kacar okudu. Son zamanlarda fakültelerde Ülkücü öğrencilere okul yönetimleri tarafından baskı uygulandığınının belirtildiği açıklamada, "Bilim ve gelişme için kurulan üniversitelerimiz adeta terör örgütü kampları haline gelmiş, vatan hainlerinin hakim olmadığı yerlerde ise bu yönde büyük bir girişim başlamıştır. Marmara üniversitesinde de yapılmak istenen tam anlamıyla budur. Ne yazık ki üniversite yönetimimiz nasıl daha iyi bir eğitim vereceğinin düşünmek yerine bu okulda milliyetçi öğrencileri nasıl sindirebiliriz ve susturabiliriz derdine düşmüştür” denildi.
Açıklamada üniversitelerde terör örgütü yandaşlarına ses çıkartılmadığını da belirten eylemciler, Ülkücü andı içtiler.
TOPLUCA OKULA GİRMEK İSTEDİLER
Aralarında bazı ilçe teşkilatlarına üye eylemcilerinde bulunduğu kalabalık, kampüs içine girmek istedi. Girişe yüklenen kalabalık ile güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Eylemcilerden bazıları girişteki metal dedektörlerini devirdi. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri girişe set ördü ve eylemcilerin girişine engel oldu. Yaşanan arbede Marmara Üniversitesi öğrencilerinin kontrolden geçirilerek içeri alınmasıyla son buldu. Kampüse giren öğrenciler de ellerinde Türk Bayrağı ile sloganlar atarak yürümeye başladı. Dışarıda kalan eylemciler ise bir süre bekledikten sonra dağıldı.
Polisin okul çevresindeki önlemleri sürüyor. Ö