SİVAS'ın Suşehri İlçesi'nde dün evinde elleri, ayakları ve ağzı koli bandı ile bağlı bulunan mağaza müdürü Ersin G.'nin kendi kendine soygun planı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Müdürün marketin kasasından aldığı paralar evindeki bulaşık makinesinin içinden çıktı.
İlçede Yalnızbağlar Mahallesi'nde hizmet veren bir market şubesinin müdürü Ersin G., önceki gün mağaza çalışanı Ümran Akça tarafından kendi evinde elleri, ayakları ve ağzı koli bandı ile bağlı bulundu. Polis ekiplerin başlattığı soruşturma sırasında Ersin G. evine gelen kişilerin kendisini bağladığını ve mağazanın anahtarlarını alıp gittiğini söyledi. Mağazada yapılan incelemede kasada bulunan 40 bin 600 liranın alındığı, güvenlik kamerası hard disklerinin söküldüğü ve doğalgaz borusunun kesildiği tespit edildi. Olay üzerine Sivas Emniyet Müdürlüğü Gasp Bürosu ekipleri de inceleme başlattı. Sivas'a götürülen mağaza Müdürü Ersin G., burada 5.5 saat çapraz sorguya alındı. Çelişkili ifadeler veren müdür Ersin G., olayı kendisinin gerçekleştirdiğini itiraf etti.
İLÇEDE GÖREVLENDİRİLİNCE ÜZÜLMÜŞ
Ersin G. ifadesinde, daha önce Sivas kent merkezindeki mağazalarda görev yaptığını ama sonra ilçeye gönderildiğini ve bunun kendisini üzdüğünü söyledi. Kent merkezine geri dönebilmek için böyle bir plan yaptığını anlattı. Mağaza müdürünün verdiği ifadeler doğrultusunda ilçedeki evinde polis ekiplerince detaylı arama yapıldı. Yapılan aramada mağazadan çalınan 40 bin 600 lira bulaşık makinesinin içinde bulundu. Ersin G.'nin personeli gönderdikten sonra mağazayı kapattığı, hard diskleri aldığı ve mağazada yangın çıkarmak için de kombiye giden doğalgaz borusunu kestiği, daha sonra ise tekrar giderek kasadan parayı alıp evine götürdüğü belirlendi. Müdürün daha sonra ise koli bantı ile kendi kendini bağlayarak olaya gasp süsü verdiği anlaşıldı.
50 BİN LİRA BORCU ÇIKTI
Ersin G.'nin mağazadan çıkarttığı güvenlik kamerası hard disklerine de ulaşıldı. Ele geçirilen görüntülerde müdürü market kasasını kendisinin soyduğu ortaya çıktı. Yaşanan hırsızlık olayından sonra başlatılan geniş çaplı araştırma sonucunda mağaza müdürü Ersin G.'nin piyasaya yaklaşık 50 bin TL borcu olduğu tespit edildi. Sorgulama işlemi devam eden Ersin G. daha sonra adli mercilere sevk edilecek.