İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, market önünde bira içilmesi yüzünden çıkan olayda bir polisin burnu kırıldı, market işletmecisi 56 yaşındaki Muradiye Koç ile oğlu 34 yaşındaki Onur Koç, biber gazıyla müdahalede tartaklandı. Polisler ana- oğuldan şikayetçi olurken, Muradiye Koç da "Ben market işletiyorum, sattığım içkinin nerede tüketileceğine karışamam. Polislerden şikayetçiyim" dedi.
Ata Sanayi Sitesi'nde 12 yıldır oğlu ile birlikte market işleten Muradiye Koç, geçen cumartesi günü saat 19.30'da 2 kişiye bira sattı. Bu kişiler aldıkları biraları marketin önünde içince durumdan rahatsız olanlar polisi aradı. Market önüne gelen polis ekibi, Muradiye Koç'tan işyerinin alkol ruhsatı olup olmadığını sordu. İddiaya göre, Muradiye Koç, alkollü içki satmak için ruhsatının bulunduğunu, ancak yerini eşinin bildiğini belirterek, polislerden bir süre beklemelerini istedi. Polisin kimlik göstermesini istediği Koç, yanında olmadığını belirtti. Bu sırada, markette olan Muradiye Koç'un, diğer oğlu B.K.'nin çocuğu olan 5 yaşındaki torunu korktuğu için ağlamaya başladı.
Muradiye Koç'un oğlu, yüzde 45 zihinsel engelli raporu bulunduğu belirtilen Onur Koç, yeğeninin çocuğunu korkuttuklarını belirterek polislerden dışarı çıkmalarını istedi. Tartışma ardından çıkan arbede sırasında polisler biber gazı kullandı.
Muradiye Koç, işyeri önündeki boş bira şişelerini kaldırmak isterken, bir polis, 'Kanıtların kaldırılamayacağını' söyleyip cep telefonuyla görüntü almaya başladı ve bir kez daha arbede çıktı.
Bu sırada markete gelen Muradiye Koç'un diğer oğlu B.K. de tepki gösterip, polis memurlarını cep telefonuyla görüntüledi. Bir polis memuru da aynı şekilde cep telefonuyla görüntü kaydı yaptı. Muradiye Koç ve oğlu Onur Koç polis ekipleri tarafından polis merkezine götürüldü, ifadeleri alındı. B.K. polis merkezine giderek ifade verdi. Arbede sırasında burnu kırıldığı belirtilen bir polis memurunun hastanede tedavi edildiği bildirilirken, anne ve oğlu hakkında, 'Polise mukavemet' suçundan işlem yapıldığı ifade edildi.
POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDU
Arbede sırasında yüzünde çizik ve morluklar oluşan Muradiye Koç ile kol ve belinde morluklar meydana gelen Onur Koç, ifade verdikten sonra hastaneye gidip darp raporu aldı. Muradiye Koç polis memuru F.K.'dan şikayetçi olurken, şöyle konuştu:
"Markette içeride oturuyordum. Polisler geldi. Bu sırada bira sattığımız kişiler kapının önünde oturuyormuş. Ben satış yaparım, kimin nerede içtiği beni ilgilendirmez. Ekipler ruhsatı istedi. Ben bilmiyorum, eşim bir yere kadar gitti gelecek birazdan dedim. Markette küçük torunum vardı. Polislerden korktu ve ağlamaya başladı. Bunun üzerine oğlum polislere 'Dışarıda durun çocuk korkuyor' dedi. Polis 'Sen beni kovamazsın' diyerek bize saldırmaya başladı. Neye uğradığımızı şaşırdık. Sonra oğluma biber gazı sıktı, onu korumak için araya girince alnıma vurdu ve bizi darp ettiler." 

YY,MC(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)