KONYA'da çatı katından girdiği markette güvenlik kameraları kablolarını kesen ve ardından çelik kasayı açmaya çalışan Barbaros K., kasayı açamayınca marketten çıkarak eniştesi Osman B.'yi çağırdı. Birlikte yeniden markete giren Barbaros K. ve Osman B., polis tarafından suçüstü yakalandı.
Olay, bugün saat 03.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Karaman Caddesi üzerinde bulunan bir markette meydana geldi. İddiaya göre poliste 55 suç kaydı bulunan 29 yaşındaki Barbaros K., tek katlı marketin çatısından içeri girdi. Şüpheli ilk önce marketin güvenlik kameraları kablolarını kestikten sonra ofis bölümüne geçerek tornovida ve çekiçle çelik kasayı açmaya çalıştı. Bunda başarılı olamayan Barbaros K., güvenlik kamerası kayıt cihazınıda yanına alarak dışarı çıktı.
Barbaros K., hırsızlıktan poliste 20 kaydı olduğu belirtilen 41 yaşındaki Osman B.'yi telefonla arayarak 'Burada bir markete girdim. Herşey hazır. Kasayı açıp gidecez" dedi. Daha sonra otomobili ile eniştesini evinden alan Barboros K. tekrar olay yerine gelerek Osman B. ile birlikte markete girdi.
Çevredekilerin şüphelileri görüp ihbar etmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polisleri fark eden şüphelilerden Osman B. çatı katından atlayarak marketin bitişiğinde bulunan evin kömürlüğüne saklandı. Osman B. polis tarafından saklandığı yerde yakalandı. Market etrafında ve ara sokaklarda güvenlik önlemleri alan polis, Barbaros K.'yı kısa süre sonra olay yerine yakın bir yerde saklanırken yakaladı.
Şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.