ADANA'nın Kozan İlçesi'nde market işleten  56 yaşındaki Bekir Köten ile eşi 54 yaşındaki Hanım Köten, işyerlerinde bıçaklanarak öldürüldü. Güvenlik kamerası bulunmayan markette işlenen çifte cinayetin kim tarafından ve neden işlendiği araştırılıyor.
Olay, dün saat 22.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Hasan Basri Demirci Bulvarı'nda meydana geldi. Alışveriş yapmak isteyen bir vatandaş Köten Market'e girince, işletmeci 3 çocuk babası Bekir Köten ile eşi Hanım Köten'i kanlar içinde yerde yatarken gördü. Çığlık atarak dışarı çıkan vatandaş polisi aradı. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri Köten çiftinin öldüğünü belirledi. Vücutlarında çok sayıda bıçak darbesi olan Köten çiftinin cesetleri yapılan incelemenin ardından otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
KİM NEDEN ÖLDÜRDÜ
Olay Yeri İnceleme ekiplerinin markette yaptığı araştırmada, kasadan para alınmadığı anlaşıldı. 1985- 1990 yıllarında geçici kır bekçiliği yapan Bekir Köten ile eşi Hanım Köten'in kimseyle husumeti bulunmadığı belirtilirken, cinayetin neden işlenmiş olabileceği çok yönlü soruşturuluyor. Güvenlik kamerası olmayan markete girip çıkanların saptanması için çevredeki mobese görüntüleri incelemeye alındı.
CENAZELER YAKINLARINA TESLİM EDİLDİ
Öte yandan Köten çiftinin cenazeleri, Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Cenazeleri alan yakınları, "Kimse ile bir düşmanlıkları veya husumetleri yoktu. Marketten bir şey çalınmamış, çok sayıda bıçak darbesi var, hunharca işlenmiş bir cinayet. Bunu kim neden yapar bilmiyoruz" dedi.