MARDİN'de, polisin düzenlediği operasyonda, PKK'nın Suriye'deki uzantısı olarak bilinen PYD'nin silahlı gücü YPG'ye katılıp Türkiye'ye gelen 2 PKK'lı ile onlara yardım ve yataklık yapan 2 kişi yakalandı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 2 PKK'lı tutuklandı.
Mardin Emniyet Müdürlüğü, PKK içerisinde faaliyet yürüten 1'i kadın 2 PKK'lının yasa dışı yollarla Türkiye'ye girdiği ve Mardin'e geldikleri bilgisinin alınması üzerine Terörle Mücedele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyon düzenlediğini açıkladı. Açıklamada, operasyonda 2 PKK'lı ile onlara kentte yardım ve yataklık yapan 2 kişinin gözaltına alındığı belirterek, "Örgüt mensubu olan iki sahıstan birinin PKK/KCK terör örgütün 2002 yılında katıldığı, örgüt içerisinde sorumlu düzeyde gödev aldığı 2013 yılı itibariyle terör örgütünün Suriye yapılanması PYD'nin silahlı kanadı olan YPG içerisinde eğitim kamplarında faaliyet yürüttüğü, diğer sahsın ise PYD'nin silahlı kanadı olan YPG içeresinde faaliyet yürüttüğü anlaşılmıştır" denildi.
Polisteki soruşturmasının ardından adliyeye sevk edilen 4 kişiden 2 PKK'lı tutuklanırken, kendilerine yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KÜ(GG/SS)