Mardin'de 94 bekçi göreve başladı .İçişleri Bakanlığınca il genelinde emniyet müdürlüğü bünyesinde görevlendirilmek üzere alınan 94 mahalle ve Çarşı bekçisi bir aylık eğitimin ardından, Mardin Polis Evi'nde düzenlenen yemin töreninde bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, 94 bekçi Türk bayraklarıyla donatılan masalara ellerini koyarak, yemin metnini okudu.
"OLAĞANÜSTÜ ÇABA..."
İl Emniyet Müdür Vekili Murat Tosun yaptığı konuşmada, bekçilerin bugüne kadar yaptıklarıyla milletin hep takdirini kazandığını belirtti. Bekçilerin, çok kısa bir zaman zarfında olağanüstü çaba ile sorumluluk sahibi birer güvenlik personeli olarak yarınlara hazırlandığını anlatan Tosun, şunları söyledi:
"İNANCIMIZ TAMDIR"
"Kontrollü, kararlı, sabırlı ve sebatlı gençler olarak gelecekte de pek çok güzelliğe katkıda bulunacağınıza inancımız tamdır. Bilmelisiniz ki bu meslek size önemli sorumluluklar yüklüyor. Dünyada ve ülkemizde olup bitenleri izleyerek kendinizi yenilemek bunlardan biridir. Diğer bir sorumluluğunuz, çevrenize ve yakınlarınıza, çalışma arkadaşlarınıza iyi ve çalışkan bir insan olmanın gereklerini davranışlarınızla göstermek ve örnek olmaktır."
94 BEKÇİNİN SERTİFİKALARI VERİLDİ
Vali Mustafa Yaman da bekçileri tebrik ederek, görevlerinde başarılar diledi. Konuşmaların ardından, 94 genç bekçiye sertifikaları Vali Yaman, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Emniyet Müdür Vekili Tosun ve Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan tarafından dağıtıldı.