ANTALYA'da 4 yıl önce balkondan düşen ve önce atlayarak intihar ettiği, ardından cinayete kurban gittiği iddia edilen manken Burcu Çağlayan ile ilgili davada avukatlar, tutuklanmayacağı güvencesi karşılığında sanık İbrahim T.'nin teslim olacağını açıkladı.
Bir deri mağazasında mankenlik yapan 22 yaşındaki Burcu Çağlayan, Temmuz 2010'da sabaha karşı Fener Mahallesi'nde, 34 yaşındaki İbrahim T.'nin 5'inci kattaki evinin balkonundan düşerek yaşamını yitirdi. Savcının 4 yıl süren araştırması sonunda İbrahim T. hakkında 'kasten adam öldürme', arkadaşı Murat E. hakkında ise 'kasten adam öldürmeye yardım etme' suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. İfadesi alınıp serbest bırakılan İbrahim T. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
ELNUR TANIK OLDU
Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, hakkında tutuklama kararı bulunan işadamı İbrahim T. katılmadı. Burcu Çağlayan'ın nikahlı eşi Bulut Emir Çağlayan, babası Cafer Aluç ile adli kontrollü tutuksuz yargılanan Murat E.'nin katıldığı duruşmadaki tanıklar arasında, Antalyalı şarkıcı Elnur da yer aldı.
İbrahim T.'yi tanıdığını anlatan Elnur, "Sahne aldığım gece kulüplerine veya mekanlara gelirdi. Yanında her zaman değişik kadınlar olurdu. Olay gecesi İbrahim T. benim çıktığım gece kulübüne geldi ancak yanında Burcu hanım var mıydı, yok muydu hatırlamıyorum" dedi.
AVUKATLARIN TALEPLERİ
İbrahim T.'nin avukatları, savcılık emanetinde 4 yıldır tutulan Burcu Çağlayan'ın cep telefonunda İbrahim T. ile çekilmiş görüntüleri olduğunu belirterek, bunların delil olarak mahkemece izlenerek değerlendirilmesini talep etti. Avukatlar ayrıca "Mahkeme, tutuklanmayacağına dair güvence verirse müvekkilimiz duruşmalara gelip ifade vermeye hazır" dedi. Cep telefonunda yer aldığı iddia edilen görüntülerin izlenmesine karar veren mahkeme, İbrahim T.'nin tutuklanmayacağına dair güvenceyi ise reddetti ve tutuklama kararını kaldırmadı. Duruşma, 17 Eylül'e ertelendi.
İDDİANAME VE TANIKLAR
Burcu Çağlayan davasıyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısı Haki Çeliker'in hazırladığı iddianamede, Çağlayan'ın iki bacağının ön tarafında ve yukarıdan aşağıya doğru pütürlü bir zemine sürtünerek direndiğini gösteren çizikler bulunduğu, çiziklerin maktulün düşme anında balkonun dış cephesine ayaklarıyla direndiğini gösterdiği belirtilmişti. İddianamede görgü tanıklarından Baran Yıldırımcan'ın, "5'inci kattaki bir erkek kafasını duvarlara vuruyordu. Daha kısa boylu olan onu sakinleştirmeye çalışıyor ve 'Niye attın kızı, giy pantolonunu' diyordu" ifadesi de yer almıştı. Mahkemede tanıklardan Ece Kaya, Burcu Çağlayan'ın İbrahim T.'nin kendisini bir başka kadınla sevişmeye zorladığını anlattığını öne sürmüştü.

FOTOĞRAFLI